Ръководителят на ливанската въоръжена групировка Хизбула се срещна с висши

...
Ръководителят на ливанската въоръжена групировка Хизбула се срещна с висши
Коментари Харесай

Шефовете на Хизбула, Хамас и Ислямски джихад обсъждат пътя към „победата“ над Израел

Ръководителят на ливанската въоръжена формация Хизбула се срещна с висши водачи на палестински въоръжени групировки от Хамас и Ислямския джихад, обсъждайки какво би трябвало да направи техният съюз, за ​​да реализира „ цялостна победа “ над Израел, съгласно изказване на Хизбула.

В изказването се споделя, че в срещата в сряда са взели участие Сайед Хасан Насрала от Хизбула, заместник-шефът на Хамас Салех ал-Арури и ръководителят на Ислямски джихад Зиад ал-Накхала, без да се загатва мястото.

Продължете четене

лист от 3 детайла. Ще стартира ли Хизбула тотална война против Израел? Ние „ умираме постепенно всеки ден “: какво значи оцеляването за едно семейство от Газа Жертвите на деца в Газа са „ леке “ на нашата съвест': UNICEF завършек на списъка

„ Лидерите се заеха с последните събития от началото на интервенция „ Наводнение Ал-Акса “ и последвалите събития на всички фронтове, в това число борбите през границата сред Ливан и окупираната Палестина “, цитира изказването ливанската държавна медия Ал-Манар както сподели, имайки поради офанзивата против Израел от 7 октомври от бойци на Хамас, която умъртви минимум 1400 души в Израел и провокира възмездие, което на собствен ред умъртви повече от 5700 души в Газа.

„ Сайед Насрала оцени с Накхале и ал-Арури интернационалните и районните позиции, както и стъпките, които би трябвало да бъдат подхванати от Оста на съпротивата в тази сериозна фаза, с цел да се реализира цялостна победа и да се спре бруталната офанзива против потиснатите хора от Газа и Западния бряг “, се прибавя в изказването.

След офанзивата на 7 октомври Хизбула има съвсем ежедневна замяна на огън с израелските сили по израелско-ливанската граница.

Ливанската формация разгласи в сряда, че още двама нейни бойци са били убити, увеличавайки броя на починалите в нейните редици до 40 бойци от началото на спора.

Във вторник здравното министерство сподели, че 704 палестинци, в това число 305 деца, са били убити, до момента в който Израел ускорява експанзията си против анклава.

Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси съобщи, че броят на жертвите във вторник е най-високата цифра, регистрирана за един ден от началото на спора.

В окупирания Западен бряг минимум 100 души също са били убити при конфликти с израелската войска, заяви палестинското здравно министерство.


На фона на опасенията, че спорът може да се популяризира в Близкия изток, израелската войска съобщи, че нейните самолети също са удряли инфраструктурата на сирийската войска в отговор на ракети, изстреляни от прилежащата страна.

Въпреки че военните не предоставиха повече детайлности, те не упрекнаха сирийската войска в изстрелването на двете ракети.

Сирийската държавна осведомителна организация (SANA) сподели, базирайки се на боен източник, че при израелската офанзива са убити осем бойци и са ранени седем покрай югозападния град Дераа.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР