Ръководителят на либералната Свободна демократическа партия на Германия (СДПГ) Кристиан

...
Ръководителят на либералната Свободна демократическа партия на Германия (СДПГ) Кристиан
Коментари Харесай

Лидерът на немските либерали поиска да се намали мандата на канцлера Меркел

Ръководителят на демократичната Свободна демократическа партия на Германия (СДПГ) Кристиан Линднер изиска да се ограничи периода на мандата на федералния канцлер на осем или 10 години. Той съобщи това в изявление за вестник " Билд ".

Според изданието, Линднер обосновава позицията си с обстоятелството, че точно в интервала на канцлерството на Ангела Меркел, която встъпи в служба през 2005 година, е почнал да се следи политически застой. " Всички предходни ръководители на държавното управление са били по-прогресивни от госпожа Меркел. Това е обвързвано с продължителността на престоя й на власт ", съобщи ръководителят на СДПГ.

През цялата история на Германия, единствено три от осем канцлера са заемали поста в продължение на повече от 10 години: Конрад Аденауер (1949-1963), Хелмут Кол (1982-1998) и Ангела Меркел (2005 - досега.).

Съгласно настоящото законодателството на Германия федералния канцлер се избира от Бундестага (германския парламент) за интервал от 4 години безграничен брой пъти. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР