Ръководителят на косовския екип за преговори с Белград Авни Арифи

...
Ръководителят на косовския екип за преговори с Белград Авни Арифи
Коментари Харесай

Косово: Няма да дадем нито метър своя земя на Сърбия

Ръководителят на косовския екип за договаряния с Белград Авни Арифи съобщи, че суверенитетът и териториалната целокупност на Косово не може да се нарушават от никого и при никакви условия, съобщи организация МИА, представена от Българска телеграфна агенция.

" Нито метър косовска земя на никаква цена. Неприятно е замразяването на спора. Неприятни са несигурността и съществуващата обстановка. Но нищо няма да ни накара да изгубим даже метър от Косово, нито в този момент, нито когато и да било ", написа Арифи във Facebook.

Това бе неговият отговор на изказване на сръбския президент Александър Вучич, че в случай че Сърбия си върне " даже и един метър от Косово ", той ще го счита за сполучлив резултат от договарянията с Прищина.

" Поне един метър от всичко, което изгубиха /предишните сръбски власти/, да успеем да си върнем, това е облага. Защото в този момент нямаме нищо с помощта на тези, които до 2012 година " слагаха подписа си " за независимостта на Косово ", сподели Вучич през вчерашния ден пред публицисти.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР