Ръководителят на кабинета на президента на Украйна Михаил Подоляк съобщи,

...
Ръководителят на кабинета на президента на Украйна Михаил Подоляк съобщи,
Коментари Харесай

Украйна е готова за преговори, включително за неутрален статут

Ръководителят на кабинета на президента на Украйна Михаил Подоляк заяви, че страната е подготвена за договаряния за мир, в случай че те към момента са вероятни.

" Ако са вероятни договаряния, те би трябвало да се водят. Ако в Москва кажат, че желаят да договарят, в това число за безпристрастен статут (на Украйна), ние не се опасяваме от това. Можем да обсъдим тези въпроси ", цитира думите на Подоляк Reuters.

" Украйна постоянно е оставяла и в този момент оставя място за договаряния. Включително и в този момент - когато Русия мина в пълномащабна инвазия. Тази война би трябвало да бъде спряна. Тези военни дейности би трябвало да бъдат прекъснати ", сподели Подоляк.

Подоляк напомни скорошния апел на Зеленски, който уточни нежеланието на европейските страни да поддържат Киев и да го виждат в НАТО. Той акцентира, че Украйна, за разлика от Европа, „ не се опасява “, тъкмо както „ не се опасява “ да разисква безпристрастен статут и гаранции с Русия.

„ Днес чухме от Москва какво желаят да кажат. Ако желаят да приказват за безпристрастен статут, ние нямаме боязън от такава полемика “, добави той.

По-рано през днешния ден бъ лгарският министър председател Кирил Петков сподели пред публицисти в Брюксел:

" За страдание, е въпрос на дни Украйна да падне, само че Европейски Съюз няма да допусне експанзията на Русия да остане ненаказана – и то по метод, който да удари мощно по тези в Москва, които са взели решението за войната ".

Идва ли краят на кръвопролитията?

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР