Ръководителят на Женералитета на Каталуния Ким Тора представи пакет от

...
Ръководителят на Женералитета на Каталуния Ким Тора представи пакет от
Коментари Харесай

Лидерът на Каталуния представи предложение от 21 точки на испанския премиер

Ръководителят на Женералитета на Каталуния Ким Тора показа пакет от оферти за „ демократично съглашение “, състоящ се от 21 точки, на испанския министър председател Педро Санчес, оповестява каталунското държавно управление.

 Испанският министър-председател Педро Санчес (ляво) беседва с каталунския водач Ким Тора (дясно) Испанският министър-председател Педро Санчес (ляво) беседва с каталунския водач Ким Тора (дясно) © Българска телеграфна агенция
Срещата сред Тора и Санчес се състоя на 20 декември, само че ръководителят на самостоятелната област заяви детайлности едвам във вторник след обичайното полагане на цветя на гроба на първият началник на Каталуния Франческо Масия.

В речта си Тора означи, че самодейностите, които той предлага, включват " реализацията на правото (на Каталуния) на самоопределението, в това число основаването на интернационална комисия, която ще посредничи сред държавните управления на Каталуния и Испания. "

Ръководителят на района предизвести, че в случай че няма отговор, каталунските управляващи няма да поддържат плана на държавния бюджет на Испания.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР