Ръководителят на хидротехническия район в „Напоителни системи“ ЕАД – клон

...
Ръководителят на хидротехническия район в „Напоителни системи“ ЕАД – клон
Коментари Харесай

Бившият шеф на Напоителни системи получи осъдителна присъда за умишлена безстопанственост

Ръководителят на хидротехническия регион в „ Напоителни системи “ ЕАД – клон Черно море в Шумен Юлиян В. е с доказана неоправдателна присъда за умишлена занемареност. Това се случи на третото подред въззивно произвеждане и второ във връзка с проверяваната присъда, сложена от Шуменския областен съд.

На 17 юни тази година състав на Апелативния съд във Варна е удостоверил неоправдателната присъда на Шуменския областен съд от 12 февруари 2018 година, като я е изменил отчасти. Тогава първата правосъдна инстанция призна Юлиян В. за отговорен за продължавано закононарушение по член 219, алинея 3 от Наказателен кодекс като длъжностно лице, което не е положило задоволително грижи за предоставената му работа, с което е предизвикал обилни вреди за „ Напоителни системи “ ЕАД в размер на 49 003 лв..

Окръжният съд в Шумен му наложи наказване 2 години отнемане от независимост с 3-годишен изпитателен период. С присъдата на първата правосъдна инстанция шефът бе лишен от право да заема държавна или социална служба за период от 2 години, което с решението си от 17 юни тази година Апелативният съд анулира.

Съдебната сага на наказания началник на хидротехническия регион Шумен към „ Напоителни системи “ ЕАД – клон Черно море стартира, откакто от началото на месец август до 13 септември 2013 год. в землището на село Михайловски и с. Памукчи той не положил задоволително грижи за язовир „ Нови пазар 1 “, благосъстоятелност на комерсиалното сдружение.

Осъденият началник наредил на пазача на язовира да изпусне водата, с цел да улесни нерегламентиран икономически лов на риба. Така Юлиян В. предизвикал обилни вреди на „ Напоителни системи “. По това време в язовира е имало близо 500 000 куб. метра вода на стойност 49 003 лв., а в края на инкриминирания интервал водата била едвам 5000 куб. метра. Основното предопределение на язовир „ Нови пазар 1 “ е за напояване.

Решението на Апелативния съд предстои на касационна инспекция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР