Ръководителят на градската военна администрация на Киев Сергей Попко съобщи

...
Ръководителят на градската военна администрация на Киев Сергей Попко съобщи
Коментари Харесай

Нова атака с дронове срещу Киев, повечето уж били свалени от ПВО на Украйна

Ръководителят на градската военна администрация на Киев Сергей Попко заяви в понеделник сутринта, че над 20 ирански безпилотни самолета " Шахед "  са атакували украинската столица през нощта и към 15 от тях са били свалени.

" Столицата устоя на няколко талази от набези с ирански дронове " Шахед " [...] За страдание има удари по сериозната инфраструктура. Службите за незабавна помощ се оправят с следствията. Информацията за жертвите и разрушенията се прецизира ", съобщи Сергей Попко, представен от канала в " Телеграм " на столичната военна администрация.

Кметът на Киев също удостовери, че централни региони на столицата са ударени с дронове.

Украински организации и публични лица съобщават за офанзиви с дронове и детонации в Киев и Киевска област, заяви Би Би Си.

" Останете в приюти и на безвредни места. Атаката с дронове продължава ", написа Алексей Кулеба, началник на администрацията на Киевска област, и приканва да не се вършат фотоси и да не се разясняват дейностите на противовъздушната защита.

Градската администрация на Киев оповестява, че над столицата са били свалени девет дрона.

Все още няма известия за попадения на дронове, разрушения, жертви или потърпевши.

Ако се съди по динамичността на въздушните сигнали в украинските райони и известията от разнообразни украински източници, през последния половин час безпилотни самолети камикадзе, летящи от южна посока, са достигнали Северна Украйна.

По данни на украинските организации въздушна паника е оповестена в Черкаска, Полтавска, Киевска и Харковска област; известия за въздушна защита и детонации идват от тези и Черниговска област.

Все още обаче няма подробна информация.[**sorce_name**]
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР