Ръководителят на Главния комисариат на полицията на Молдова Виорел Чернауцану

...
Ръководителят на Главния комисариат на полицията на Молдова Виорел Чернауцану
Коментари Харесай

Молдова: Руски спецслужби участват в дестабилизирането на държавата

Ръководителят на Главния комисариат на полицията на Молдова Виорел Чернауцану съобщи в неделя, че съветските специфични служби са взели участие за дестабилизиране на обстановката по време на всеобщи демонстрации на опозицията в Молдова.

„ Полицията е получила оперативни данни за подготовката от специфичните служби на Русия на дейности за дестабилизиране на обстановката в Република Молдова, които са били планувани по време на митингите на опозицията, в това число през днешния ден “, сподели Чернаутану на брифинг преди митинга, който беше разгласен от опозиционната партия Шор, както и от някои извънпарламентарни партии и придвижвания.

Според него в Молдова са били образувани 10 групи от 5 до 10 души, които е трябвало да преминат особено образование. Твърди се, че активността им е координирана от лице, пристигнало от Русия. Чернаутану също по този начин твърди, че 25 хипотетични участници са били отведени в полицията, по-късно 7 души са били арестувани и спомагат на следствието.

По-рано водачите на партия " Шор " увериха, че акцията ще бъде мирна.

В събота обаче партията упрекна полицията в заплашване на нейни деятели. Те оповестиха, че членове на същата партия в съвсем всички райони на страната са получили позвънявания със закани за формиране на наказателно дело.

Тази седмица полицията извърши следващите огромни обиски в партийните килии, при които бяха иззети огромни суми пари, напомня БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР