Ръководителят на финландския институт за обществено здраве Мика Салминен заяви,

...
Ръководителят на финландския институт за обществено здраве Мика Салминен заяви,
Коментари Харесай

Финландия се обяви против препоръките на Световната здравна организация

Ръководителят на финландския институт за публично здраве Мика Салминен съобщи, че рекомендациите на СЗО за тестване на колкото е допустимо повече хора за ковид нямат смисъл. От хората с леки признаци, които не се нуждаят от здравна помощ, няма потребност да се вземат проби, защото това би било ненужно консумиране на средства.
За разлика от доста други страни, Финландия реши да тества единствено най-уязвимите групи от популацията и чиновниците в системата на опазването на здравето.
„ Не разбираме инструкциите на СЗО за проби. Вече не е допустимо болестта да бъде отстранено и в случай че някой го твърди, значи не е наясно с пандемиите ”, счита Салминен, предава БГНЕС.
Реакцията е резултат от рекомендацията на ръководителя на СЗО Тедрос Гебрейсус, съгласно която тестването и тактиката за следене би трябвало да залегнат в основата на реакцията на всяка една страна.
До през вчерашния ден във Финландия са взети 3 000 проби за ковид, като от тях доказаните случаи на заразяване са „ към 400 ”. Здравните управляващи считат, че действителният им брой може да е 20-30 пъти по-голям. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР