Ръководителят на Федералния резерв Джером Пауъл заяви, че сега не

...
Ръководителят на Федералния резерв Джером Пауъл заяви, че сега не
Коментари Харесай

САЩ решиха да не се притесняват за огромния си дълг

Ръководителят на Федералния запас Джером Пауъл съобщи, че в този момент не е моментът да се притеснявате за казуса с обществения дълг. Той приказва за това, говорейки посредством видеовръзка в Икономическия клуб на Ню Йорк, запис на неговата тирада беше оповестен в YouTube-канала CNBC Television.

Според него Съединени американски щати към момента са доста надалеч от това да вземат поради способността на федералното държавно управление да се финансира в своята политика. Отбелязва се, че в последно време бюджетният недостиг на Съединени американски щати и националният дълг са нарастнали внезапно заради обстоятелството, че управляващите на страната са приели огромни пакети от ограничения за поддръжка на стопанската система на фона на пандемията от ковид.

По-рано Министерството на търговията на Съединени американски щати заяви, че Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати е понижен с 3,5 % през предходната година, което е най-лошият връх след Втората международна война. Икономиката на страната претърпя забележителен спад за първи път след международната финансова рецесия през 2008 година, когато Брутният вътрешен продукт спадна с 2,5 %.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР