Ръководителят на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията

...
Ръководителят на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията
Коментари Харесай

„Не дали, a кога“ ще е втората вълна от Covid-19 в Европа?

Ръководителят на Европейския център за предварителна защита и надзор на болесттите (ECDC) Андреа Амон предизвести за втора вълна от болести с ковид Covid-19, поради непрекъснатото унищожаване на ограничаващите ограничения в страните от Съюза. Тя съобщи, че не е въпросът дали ще има нова вълна, а по кое време и какъв брой огромна ще бъде, заяви Euractiv.

В изявление за английския вестник Guardian, Амон сподели, че статистиката за имунитета на хората от цяла Европа не е окуражителна и от „ 85% до 90% “ от хората към момента са податливи на Covid-19.

„ Вирусът е към нас от преди януари или февруари “, изясни тя. „ Не желая да предричам за неприятните благоприятни условия, само че мисля, че би трябвало да бъдем реалисти. Сега не е моментът да си отдъхнем “.

Ограниченията за придвижване и общественото разграничаване, бяха отпуснати в множеството страни в Европа, откакто се откри, че броят на случаите е минал своя пик.

ECDC със седалище в Швеция поучава държавните управления за надзор на инфекциозните болести в 27-те страни на Европейския съюз плюс Исландия, Норвегия, Лихтенщайн и Обединеното кралство.

Според Андреа Амон рискът от втора вълна е огромен, тъй като „ хората считат, че всичко е свършило, а то не е… несъмнено не е “, макар спада на инфекциите. Тя не изрази и оптимизъм във връзка с бързото изгубване на вируса. „ Изглежда, че е доста добре приспособен към хората “, добави тя.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР