Ръководителят на Европейския съвет Шарл МишелШарл Мишел – белгийски политик

...
Ръководителят на Европейския съвет Шарл МишелШарл Мишел – белгийски политик
Коментари Харесай

Председателят на Европейския съвет поиска независимо разследване на случая с Навални

Ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел  Шарл Мишел Шарл Мишел – белгийски политик и министър председател на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 година в изиска през днешния ден в Организация на обединените нации да има без значение следствие по случая с Алексей Навални. Той прикани също за поддръжка за демокрацията в Беларус и Венецуела, съобщи ТАСС.

Във видеоизявление на общополитическите диспути по време на 75-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации Мишел сподели: "Борбата с безнаказаността допуска осъществяването на без значение и надеждно следствие, откакто против живота на водача на съветската съпротива е осъществено нападение с потребление на химическо оръжие ".

Относно Беларус и Венецуела Мишел съобщи, че те би трябвало да бъдат свободни. "Ние заставаме до беларуския народ, който би трябвало да избере свободно своето бъдеще, без всякаква външна насила. Всеобхватният вътрешен разговор с външно ходатайство на Организацията за сигурност и съдействие в Европа - това е единственият реален път напред ", сподели Мишел, говорейки за Беларус.

"ЕС застава също на страната на народа на Венецуела в търсене на решение по пътя на договарянията, което би трябвало да включва провеждането на свободни, заслужаващи доверие и обективни президентски избори ", съобщи Мишел, говорейки за Венецуела.

Той акцентира, че Европейски Съюз работи за подсилване на институциите и върховенството на закона в шест прилежащи на съюза страни - Беларус, Армения, Азербайджан, Грузия, Молдова и Украйна, включително и посредством програмата "Източно партньорство ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР