Ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен изпрати на

...
Ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен изпрати на
Коментари Харесай

Фон дер Лайен предложи 3 млрд. евро от ЕС на Тихановская

Ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен изпрати на някогашния претендент за президент на Беларус Светлана Тихановская " Икономически проект за демократична Белару с " на стойност 3 милиарда евро , съобщи представителят на Европейска комисия Ана Писонеро в петък на конференция в Брюксел, оповестява ТАСС.

" Председателят написа писмо през днешния ден до водача на опозицията на Беларус Светлана Тихановская и други опозиционери, изразявайки нейното почитание и удивление . Тя уточни в писмото стопански проект за поддръжка на демократична Беларус на стойност до 3 милиарда евро, който е показан през днешния ден в Съвета на Европейски Съюз ", сподели тя.

Както се показва в изказването на Европейска комисия, " проектът за 3 милиарда евро отразява уговорката на Европейски Съюз да поддържа стремежите на белоруския народ за кротичък либерален преход в страната след президентските избори през август 2020 година, които не бяха нито свободни, нито почтени. "
 Борел: Европейски Съюз готви стопански наказания против Беларус
Борел: Европейски Съюз готви стопански наказания против Беларус

Заради наложително приземения аероплан

" Веднага откакто Беларус стартира либерален преход, Европейски Съюз ще задейства пакета от безплатни средства и заеми на стойност 3 милиарда евро с обществени и частни вложения, с цел да помогне на страната да стабилизира стопанската система си, да реформира институциите си, да ги направи по-демократични и да спомогне за повишение на икономическата резистентност, капацитета за напредък и основаване на работни места ".

Както изяснява Европейска комисия, тези средства ще бъдат употребявани за подкрепяне на структурни промени , по-специално в региона на върховенството на закона и правосъдната власт, образованието и опазването на здравето.

По-рано ръководителят на дипломацията на Европейски Съюз Жозеп Борел разгласи, че Светлана Тихановская ще бъде поканена на идващото съвещание на Съвета на Европейски Съюз , което ще се организира на 21 юни.

Тази седмица Тихановская приказва на видеоконференция пред Комисията по външни работи на Европейския парламент , призовавайки Европейски Съюз да не се лимитира със глобите за случая със самолета заставен да кацне в Минск.

Тя също по този начин прикани Европейски Съюз допустимо най-скоро да утвърди четвъртия пакет наказания против Минск и да стартира подготовката за пети.
 Борел: Европейски Съюз е угрижен от отхвърли на Москва да приема европейски самолети
Борел: Европейски Съюз е угрижен от отхвърли на Москва да приема европейски самолети

Европейски Съюз още не знае дали това е изключение или съветска насила европейски самолети да летят над Беларус
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР