Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел призова европейците "да поддържат

...
Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел призова европейците "да поддържат
Коментари Харесай

Жозеп Борел: Да, становище на ЕС по повод коронавируса бе цензурирано в Китай

Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел прикани европейците "да поддържат нужната групова дисциплинираност " във връзка с Китай, който дефинира като "систематичен противник в популяризирането на други модели на ръководство ", съобщи Българска телеграфна агенция, като се базира на Франс прес.

Отношенията на Европейски Съюз с Китай са толкоз многообразни, че методът ни не може да бъде едностранен, означи Борел в обява от през вчерашния ден във френския в. "Монд ".

,,Китай е сътрудник, с който Европейски Съюз споделя тясно свързани цели, сътрудник при договаряния, с който Европейски Съюз би трябвало да откри обективен баланс, стопански съперник в конкуренцията за софтуерно владичество и последователен противник в популяризирането на други модели на управление'', показва Борел.

Бил ли е променян отчет на Европейски Съюз под напън на Китай?

,,Изработването на общ европейски метод към държави-свръхсили в никакъв случай не е било лека задача и казусът с Китай не е изключение. Нещо повече, Китай не се колебае от време на време да се заиграва с тези различия. Несъмнено е обаче, че от нас, европейците, зависи да поддържаме нужната групова дисциплина'', добави той.

Борел отбелязва, че Европейски Съюз и Китай постоянно декларират решителност да предизвикват мултилатерализма и системата на Обединените народи, само че имат друг метод към него, да вземем за пример за универсалността и неделимостта на човешките права, за Конвенцията на Организация на обединените нации за морското право или за напрежението в Южнокитайско море.

Китай разгласява цялостен ферман, с цел да обори "американските неистини " по собствен адрес за COVID-19

Първият посланик на Европейски Съюз акцентира също другите подходи в киберсферата или позицията на Китай, фокусирана върху страната, за разлика от многонационалния метод на Европейски Съюз, основаващ се върху зачитането на главните права и свободи.

,,Промените в връзките сред Европейски Съюз и Китай се форсираха след появяването на ковид. В началото, когато китайските лечебни заведения бяха претрупани, Европейски Съюз без доста звук обезпечи забележителна помощ. По-късно, когато Европа се трансформира в епицентър на пандемията, Китай пращаше количества медицински средства, само че тъй че целия свят да научи за това'', напомни Борел.

Най-важното е всички ние да демонстрираме взаимна поддръжка и интернационална взаимност, като наред с това заобикаляме политизирането на незабавното оказване на здравно подпомагане.

Борел изрази мнението си във в. "Монд ", откакто в четвъртък призна, че делегацията на Европейски Съюз в Китай се е съгласила в китайските медии да бъде оповестена позиция на европейските посланици в цензуриран от Пекин тип.

Цензурираната публикация е била написана във връзка 45-ата годишнина на дипломатическите връзки сред Европейски Съюз и Китай. Тя е оповестена в англоезичния в. "Чайна дейли " с отстранено изречение, обвързвано с появяването на новия ковид в Китай, откъдето той плъзна по целия свят.

,,Фразата е била заличена по гледище на китайското външно министерство'', посочи Борел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР