Ръководителят на екстремисткия „Грузински легион“, участващ в конфликта в Украйна

...
Ръководителят на екстремисткия „Грузински легион“, участващ в конфликта в Украйна
Коментари Харесай

Ето кои са убийците на руските пленници в Украйна СНИМКИ

Ръководителят на екстремисткия „ Грузински легион “, участващ в спора в Украйна на страната на Киев, Мамука Мамулашвили, направи изказване, че неговите бойци няма да взимат в плен съветски военни и чеченски бойци.

Такъв коментар последва след появяването в мрежата на видео, в което се убиват съветски бойци, а един от убийците евентуално е зависещ на Мамулашвили, някогашен телохранител на някогашния президент на Грузия Михаил Саакашвили.

Във видеото, чиято достоверност се удостоверява от New York Times, са убити пленени бойци от съветските въоръжени сили, които лежат на пътя, а ръцете им са вързани.

Кадрите, оповестени в мрежата, демонстрират по какъв начин украински бойци стрелят няколко пъти по съветски боец, който към момента дава признаци на живот.



Очевидно това се е случило покрай Киев на 30 март 2022 година Руските военни попаднали в засада, когато съветските въоръжени сили напуснаха Киев.

На видеото бяха разпознати трима души, в това число Теймураз Хизанишвили, някогашният телохранител на Саакашвили, който живее в Украйна от Евромайдана 2014 година, когато в Украйна беше образуван „ Грузинският легион “, чийто основател е Мамука Мамулашвили.



Теймураз Хизанишвили

Журналисти откриха и акаунт в обществената мрежа на брачната половинка му, украинка. Както се вижда от фотосите, оповестени там, легионерът е живял сносно, обичал е красивия живот.



Според Mash различен участник в клането е някой си Алексей Куцирин, в чиито обществени мрежи Москва е посочена като негово място на престояване.



Алексей Куцирин

Жителят на Киев Алексей Антонюк също взе участие в клането на съветски военнопленници.



Алексей Антонюк

За самия Мамулашвили е известно, че на 14-годишна възраст той бяга в Абхазия при татко си, грузинския военачалник Зураб Мамулашвили, който действаше с частта си в опозорената република.



Мамука Мамулашвили

Там Мамука взе участие в боевете и живее измежду военните.

На 15-годишна възраст попада в плен в Абхазия. Момчето обаче не е изпратено в пандиза, а в абхазко семейство, което се грижи за него. Скоро момчето било разменено.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР