Ръководителят на екипа на Европейския съюз в преговорите за Брекзит

...
Ръководителят на екипа на Европейския съюз в преговорите за Брекзит
Коментари Харесай

Мишел Барние: Споразумението за Брекзит може да се провали заради Ирландия

Ръководителят на екипа на Европейския съюз в договарянията за Брекзит Мишел Барние съобщи, че съглашението за напускането на Англия е съвсем готово, само че към момента има опция да не се стигне до сключването му заради сегашната пречка за границата сред Ирландия и Северна Ирландия, съобщи Ройтерс.

 © Българска телеграфна агенция
„ По 90 на 100 от препоръчаното съглашение сме постигнали единодушие с Англия “, съобщи Барние пред радио Франс интер. „ Убеден съм, че то е належащо, само че към момента не съм сигурен, че ще получим такова “, добави той.

Вчера английската премиерка Тереза Мей и други европейски водачи показаха още веднъж убеденост, че могат да реализират съглашение за Брекзита, само че двете страни не съумяват да реализират съглашение по какъв начин да се оправят с единствената сухопътна граница между тях - сред Ирландия и английската провинция Северна Ирландия.

Освен това Мей даде да се разбере, че е подготвена да обмисли удължение на преходния интервал с няколко месеца след напускането на Европейски Съюз през март, напомня Ройтерс.
 Не е реализиран задоволителен прогрес в договарянията за Брекзит Не е реализиран задоволителен прогрес в договарянията за Брекзит
В договарянията за Брекзит няма реализиран задоволителен прогрес и по тази причина изключителна среща на върха през ноември няма да има. За това се схванаха държавнит...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР