Ръководителят на дипломацията на ЕС Жозеп Борел заяви, че Европейският

...
Ръководителят на дипломацията на ЕС Жозеп Борел заяви, че Европейският
Коментари Харесай

Борел: ЕС е разртевожан от отказа на Москва да приема европейски самолети

Ръководителят на дипломацията на Европейски Съюз Жозеп Борел съобщи, че Европейският съюз е угрижен от отхвърли на Москва да одобри полети от страните от общността , заяви той в петък при идването си на неофициална среща на министрите на защитата на страните-членки на Европейски Съюз в Лисабон, оповестява ТАСС.

" Вчера имаше вести за трудности пред излитането и кацането на европейски самолети в Москва , което беше огромно нарушаване на въздушния трафик ", добави той.

По думите му " към момента не знаем дали това е специфичен случай или обща стъпка от страна на съветските управляващи да принудят европейските самолети да летят над Беларус ".

По-рано Международната организация за гражданска авиация на Организация на обединените нации насилственото .

нуждата от осъществяване навън интернационално следствие на обстановката към самолета на Ryanair и приканва да не се политизира случаят, разяснява в четвъртък съветският министър председател Михаил Мишустин.

на най-малко два европейски самолета в Москва , защото те възнамеряваха да избегнат въздушното пространство на Беларус. Austrian Airlines и са измежду засегнатите превозвачи.
 Русия блокира европейски полети избягващи Беларус, ускорява натиска върху Европейски Съюз
Русия блокира европейски полети избягващи Беларус, ускорява натиска върху Европейски Съюз

Пенсионираният военачалник на Съединени американски щати Бен Ходжис се надява европейците да се опълчват на издевателството на Кремъл
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР