Ръководителят на Департамента за извънредни ситуации в Румъния Раед Арафат

...
Ръководителят на Департамента за извънредни ситуации в Румъния Раед Арафат
Коментари Харесай

В Румъния обмислят задължителна ваксинация за определени професии |

Ръководителят на Департамента за изключителни обстановки в Румъния Раед Арафат съобщи в изявление за телевизия Диджи24, че се обмисля опцията за наложителна имунизация или наложително тестване всяка седмица на избрани професионални категории.

" Сигурно е, че би трябвало или наложителна имунизация, или в най-лошия случай - наложително тестване най-малко един път седмично. Едно от двете би трябвало да бъде ", уточни Арафат в отговор на въпрос какво мисли за наложителната имунизация на лекарите, учителите и военните.

Той посочи, че тестването няма да се финансира от страната при изискване, че управляващите оферират безвъзмездна ваксина.

" Има страни в Европа, които избраха наложителната имунизация, има страни в Европа, които споделиха: Ок, в случай че не искаш да се ваксинираш, ще се тестваш наложително един път седмично, само че не за сметка на страната. Това са заключенията в множеството страни и мисля, че е обикновено ", уточни той.

Арафат посочи, че имунизацията е най-хубавото решение, защото тестването не обезпечава отбрана против разболяване.

" Тези ограничения би трябвало да дойдат доста бързо, с цел да можем да се предпазим и да предпазим и другите, тъй че в случай че не искаш да се ваксинираш, тогава най-малко да се тестваш и да знаем, че не представляваш риск за другите и че не разпространяваш болестта ", акцентира ръководителят на Департамента за изключителни обстановки.

В Румъния досега минимум една доза от имунизацията са получили 5 343 375 души, а 5 228 744 са със приключена имунизационна скица.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР