Ръководителят на Департамента по обществено здраве и околна среда към

...
Ръководителят на Департамента по обществено здраве и околна среда към
Коментари Харесай

Експерт от СЗО посочи датата, в която пандемията от COVID-19 ще бъде най-накрая овладяна

Ръководителят на Департамента по публично здраве и околна среда към Световната здравна организация (СЗО) Мария Нейра е уверена, че в случай че темпото на имунизация продължава все по този начин ускорено по целия свят, пандемията от ковид ще бъде овладяна през март 2022 година

В изявление за RAC1 испанската ендокриноложка уточни още, че краят на пандемията става все по-отчетлив, като акцентира, че ще се наложи да променим метода си на живот, с цел да не позволяваме още веднъж същите неточности.

Краят на пандемията несъмнено наближава, само че е доста значимо, щом оставим този тежък интервал зад нас, да не забравяме научените уроци от COVID-19. Хубаво би било да преосмислим метода си на живот, тъй че здравето ни да бъде доста по-защитено в бъдеще, разяснява още Нейра, представена от 20minutos.

На въпрос какво мисли за имунизацията при децата над 12 години Нейра съобщи, че на този стадий не счита, че такава е нужна и че с връщането им в учебно заведение ще бъде допустимо да се реши дали тази възрастова група в действителност съставлява риск от заразяване или не.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР