Ръководителят на делегацията на Европейския съюз в Израел ще бъде

...
Ръководителят на делегацията на Европейския съюз в Израел ще бъде
Коментари Харесай

Израел привика посланика на ЕС заради намеса във вътрешни дела

Ръководителят на делегацията на Европейския съюз в Израел ще бъде извикан в министерството на външните работи, съобщи " Франс прес ", като се базира на известие на канцеларията на премиера Бенямин Нетаняху, който го упреква в интервенция във вота на противоречив план на закон в Народното събрание.

Бенямин Нетаняху даде указания на генералния шеф на министерството на външните работи да извика посланика на Европейски Съюз в Израел Еманюел Жофре, с цел да изрази пред него неодобрението на Израел и неговото желание да предприеме спомагателни ограничения, се споделя в изказване на канцеларията на премиера.

Полемиката е обвързвана с план на закон, който е доста подложен на критика в Израел и който би разрешил да има обитаеми места, които да са единствено за евреи. Проектът на закон е показан от дясната партия на Нетаняху " Ликуд ". Ако бъде признат, той ще разреши на тези обитаеми места да изключват наличието на израелски араби, потомците на палестинци, прокудени от техните земи при основаването на Израел.

Нетаняху желае този план на закон, признат на първо четене през май, да бъде гласуван дефинитивно преди Народното събрание да завърши лятната си сесия по-късно този месец. Израелският президент Реувен Ривлин разкритикува във вторник плана, като сподели, че той може да навреди на еврейския народ по света и в Израел. Главният прокурор също е срещу текста.

Според израелски медии европейски дипломати са изтъкнали пред израелски депутати, че текстът има дискриминационен темперамент и опонира на всички правила на демокрацията. Нетаняху укорява европейците, че се намесват в гласуването на законите, се споделя на изказването на канцеларията на премиера. Очевидно европейците не са разбрали, че Израел е суверенна страна, се добавя в документа.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР