Ръководителят на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент Петър

...
Ръководителят на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент Петър
Коментари Харесай

Петър Витанов: ГЕРБ казваха, че всеки е свободен да протестира, но не казаха за риска от бой

Ръководителят на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент Петър Витанов насочи тежки рецензии към някогашните ръководещи от ГЕРБ и управлението на Министерство на вътрешните работи и ще сезира европейските институции поради фрагментите с полицейското принуждение. Това излиза наяве от негов пост в обществената мрежа.
Още по тематиката
" В началото на новата парламентарна сесия на Европейския парламент считам да срещна Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи (LIBE) за случилото се в България и още веднъж ще слага въпроса за нарушение на човешките права ", разяснява Витанов.

" Помните ли по какъв начин предишното лято от ГЕРБ не спираха да повтарят мантрата, че всеки бил свободен да стачкува колкото и за каквото пожелае? Без обаче да уточнят, че свободата върви с риска да бъдеш смачкан от пердах зад колоните на Министерски съвет. Бруталните фрагменти, които станаха публично притежание през вчерашния ден, разкриват същността на диктаторски режим, криещ се зад фасадата на несъществуваща народна власт. Там, където органите на реда се трансформират в средство за принуда и надзор, място за народна власт няма ", написа той във Фейсбук и прибавя:

" Похватите на властимащите в България не се разграничават доста от тези на режимите в банановите републики. А в случай че се съди по безпардонното принуждение пред Министерски съвет, то ние живеем в по-голяма тирания от Уганда, Руанда и Габон, взети дружно. "

Ден по-рано на съвещание на комисия в Народното събрание бяха показани фрагменти от нощта на митингите с полицейско принуждение.

Видеото демонстрира принуждение над протестиращи жители от 10 юли вечерта при колоните на постройката на Министерски съвет. Служителите на Министерство на вътрешните работи удрят с ритници, юмруци и палки арестуваните протестиращи.

На видеото се виждат служители на реда, на които им е призляло и които мият лицата и очите си с вода. Вижда се нанасяне на удари и други неприемливи прояви от страна на униформените по отношение на жители, които са проснати с белезници на земята.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР