Ръководителят на Черниговската областна администрация Вячеслав Чаус заяви, че в

...
Ръководителят на Черниговската областна администрация Вячеслав Чаус заяви, че в
Коментари Харесай

Три ракети удариха Чернигов - има много загинали и ранени

Ръководителят на Черниговската регионална администрация Вячеслав Чаус съобщи, че вследствие на обстрела на Чернигов са починали цивилни и доста хора са ранени , цитира думите му Руската работа на Би Би Си.

Чаус разгласява видео в канала си в Telegram, в което споделя, че три ракетни удара са били нанесени " съвсем в центъра на града ".

Изпълняващият длъжността кмет на Чернигов Олександър Ломако сподели по украинска телевизия, че минимум четирима души са починали вследствие на съветската ракетна офанзива против града.

Ломако добави, че броят на жертвите може да нарасне.

Според кмета на града съветска ракета е блъснала към 09:00 локално време (съвпада с българското) многоетажна постройка, която не се намира в центъра на града, а в един от " доста обитаемоте " микрорайони.

По предварителни данни е разрушена стената на постройката от третия до шестия етаж, потърпевши са прилежащи къщи и доста коли.

По-късни в телеграм канала на Чаус се появи апел към локалните поданици да дарят кръв .В известието се споделя, че кръвта е нужна незабавно " заради обстановката в нашия град ".

За гърмежи се оповестява и в Одеса ,  само че към този момент няма информация за жертви и постарадли.

Украинските въоръжени сили предизвестиха за опасност от офанзиви с балистични ракети против Украйна . Около 9:30 часа локално време (съвпада с българското) бе оповестена въздушна паника за Източна, Централна и Южна Украйна,
 Ядрен чадър: Защо Западът отбрани Израел, само че не желае да го стори за Украйна
Ядрен чадър: Защо Западът отбрани Израел, само че не желае да го стори за Украйна

Прогноза на специалисти
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР