Ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров каза, че спецоперацията по

...
Ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров каза, че спецоперацията по
Коментари Харесай

Кадиров: Специалната операция за ликвидиране на бойци в Гудермес продължи няколко минути

Ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров сподели, че спецоперацията по ликвидирането на двама бойци в покрайнините на чеченския Гудермес не е лишила даже 20 минути. Това написа той в своя канал в Telegram.

„ Специалната интервенция за очистване на екстремистите в покрайнините на Гудермес продължи броени минути. Силите за сигурност работеха по добре отработена скица допустимо най-бързо, с цел да не оставят време на нарушителите да обмислят и да извършат противозаконни дейности. дейности, които могат да доведат до тежки последствия. Информацията беше отработена доста преди кулминационната точка. Това беше предшествано от оперативната работа на чиновниците на реда взаимно със специфичните служби ", написа Кадиров.

Той оцени дейностите на силите за сигурност като " добре премислени, бързи и оптимално ефикасни ".

" Не им трябваха и 20 минути за сполучлива спецоперация. Продължавайте все по този начин ", съобщи още Кадиров.

Според него, незабавно щом е открито " точното местонахождение на бойците в далечните околности на Гудермес ", няколко единици бронирана техника са се придвижили към мястото, с цел да блокират евентуалните пътища за пробив на нарушителите и да обкръжат дребен сектор от спецоперация, а не целия град, както се оферираше в интернет.някакви невежи и дилетанти. "

„ Това е изпитана във времето процедура, която дава опция да се защитят както силите за сигурност, по този начин и цивилните от трагични произшествия. Началото на спецоперацията също не е определено инцидентно: през нощта е безвредно за цивилни и неловко за шайтаните ”, означи Кадиров.

Кадиров сподели, че до последния миг " бандитите не са имали визия, че са " водени " и че обръчът към тях към този момент е затворен ".

" На бойците няколко пъти беше предлагано да се предадат. Опитаха се да отклонят вниманието с граната, само че това не им оказа помощ. Останалото го знаете. Резултатът от интервенцията е сполучлив. Шайтаните се пробваха да нарушат спокойствието на нашите жители в свещения месец Рамадан. Чеченската република от дълго време е кротичък и спокоен район, отворен Можете да дойдете тук, само че тези, които са възнамерявали закононарушение или са го направили, няма да могат да изоставен ", разяснява Кадиров.

Двама бойци бяха отстранени посредством ответен огън в сряда вечерта по време на специфична интервенция в частния бранш на Гудермес.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР