Ръководителят на частната военна компания Вагнер Евгений Пригожин и неговите

...
Ръководителят на частната военна компания Вагнер Евгений Пригожин и неговите
Коментари Харесай

Изтеглянето на „Вагнер“: Пригожин бе изпратен от Ростов на Дон като герой

Ръководителят на частната военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин и неговите бойци бяха изпратени като герои от съветския град Ростов на Дон в събота вечерта, откакто той реши да спре похода против Москва след намесата на беларуския президент Лукашенко.

По-рано Кремъл разгласи договорка, съгласно която бунтовникът Пригожин ще отиде в Беларус, а наказателното гонене против него в Русия ще бъде прекъснато.

След като съглашението бе оповестено, Пригожин разгласи, че е решил да се отдръпна, с цел да избегне, изтъквам, " проливането на съветска кръв ".
Дойде моментът, в който можеше да се пролее кръв. Осъзнавайки цялата отговорност за проливането на съветска кръв от едната или другата страна, ние връщаме нашите конвои назад в полевите лагери, според контрактуван проект.
Евгений Пригожин – притежател на ЧВК " Вагнер "

От Кремъл оповестиха, че няма да се търси наказателна отговорност от ръководителя на " Вагнер ".
Беше реализирано съглашение ЧВК " Вагнер " да се върнат в лагерите си. Част от наемниците, които желаят, ще подпишат контракти с Министерството на защитата. Отнася се за тези от тях, които не са взели участие в този поход. Що се отнася до останалите бойци, никой няма да ги преследва, вземайки под внимание заслугите им на фронта. Ще попитате какво ще се случи с Пригожин? Наказателното дело против него ще бъде закрито и той ще отиде в Беларус.
Дмитрий Песков – представител на съветския президент Владимир Путин

Песков добави, че протестът на Пригожин няма да повлияе на хода на така наречен " специфична военна интервенция " в Украйна. Военните дейности " не престават, нашите бойци на фронтовата линия демонстрират подвиг, те отблъскват контранастъплението на въоръжените сили на Украйна доста, доста дейно. И интервенцията ще продължи ", посочи Песков.

Споразумението за преустановяване на похода на военната колона на " Вагнер " към Москва, реализирано с посредничеството на Александър Лукашенко, наподобява успокои рецесията, която представляваше най-голямото предизвикателство за ръководството на президента Владимир Путин в последните 20 години.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР