Ръководителят на частната военна компания Вагнер Евгений Пригожин е получил

...
Ръководителят на частната военна компания Вагнер Евгений Пригожин е получил
Коментари Харесай

Русия върнала на Пригожин рубли и златни кюлчета, иззети в Петербург

Ръководителят на частната военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин е получил кутия с 10 милиарда рубли (100 млн. евро) в брой, конфискувани при обиск в Санкт Петербург като част от делото, заведено против него за въоръжен бунт, локалното издание " Фонтанка ".

Според медията водач на предприемача отишъл да вземе парите и ги получил: въпросното количество рубли и 100 хиляди $. С тях Пригожин си е получил и пет златни кюлчета.

Първоначално следователите не желали да връщат средствата и златото, само че " условия с непреодолима мощ " мнението им.

Делото против Пригожин, формирано вечерта на началото на метежа му на 23 юни, бе прекъснато по-късно, откакто за такава договореност заяви прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков след диалог на Пригожин с беларуския президент Александър Лукашенко. Обиските в Петербург доведоха до конфискуване на активи, открити в транспортни средства край парцели, свързани с предприемача. Руски медии писаха, че са прибрани също по този начин револвери и подправени паспорти.

 Пригожин даде обещание Пригожин даде обещание " победи на фронта " с първите си думи от Беларус

Още преди известието за върнатите пари критици на властта в Русия означиха, че делото против Пригожин се приключва и той получава опция да замине макар че е повел въоръжен протест и е изпратил колона бойци към Москва, а други руснаци единствено поради антивоенни мнения или даже рисунка на дете биват лишавани от независимост.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР