Ръководителят на частната руска военна група Вагнер защити брутално видео,

...
Ръководителят на частната руска военна група Вагнер защити брутално видео,
Коментари Харесай

Наемниците на „Вагнер“ убиха един от собствените си другари, Пригожин ги защити

Ръководителят на частната съветска военна група Вагнер отбрани брутално видео, което явно демонстрира гибелта на наемник, дезертирал в Украйна.

Съюзникът на Путин Евгений Пригожин сподели, че непотвърдените фрагменти на 55-годишния Евгений Нужин, който е ударен с чук, са „ кучешка гибел за куче “.

Осъденият палач разгласи през септември, че е сменил страната, за която се бие.

Във видеото той споделя, че е бил ударен по главата, до момента в който се разхождал в украинската столица Киев и се събудил в мазе. Той обаче е бил държан като военнопленник от Украйна и не е ясно по какъв начин е бил свободен да се разхожда из Киев.

Кадрите от убийството по бърза процедура бяха оповестени през уикенда в обвързвания с Wagner Telegram канал Grey Zone. Видеото стартира с това, че Нужин разказва по какъв начин е отишъл на фронта като член на „ Вагнер “, откакто е бил вербуван през август. Той казма, че възнамерявал да смени страната и да се „ бие против руснаците “, а по-късно е хванат от украинците.

След като е атакуван в Киев на 11 ноември, той изгубил схващане и се събудил в мазето, където е сниман клипът.

На фрагментите се вижда по какъв начин Евгений Нужин е с прилепена към стената глава. След това се появява различен мъж, който запчова да го удря с чук, до момента в който дезертьорът не пада на земята.

Пригожин сподели в изказване, че Нужин е „ предал своя народ, предал своите приятели “.

Той саркастично разказа видеото като „ тлична режисьорска работа, която може да се гледа на един мирис “.

„ Мисля, че този филм се споделя A Dog’s Death for a Dog “, добави той.

Междувременно Кремъл се опита да се дистанцира от видеото, като представителят Дмитрий Песков сподели, че „ не е наша работа “.

През септември, след залавянето му от Украйна, Нужин описа детайлности за предаването си в изявление с украински публицист. Той сподели, че е бил вербуван персонално от Пригожин, само че е влезнал в спора в Украйна с желанието да се съобщи.

Той бил нает с заричане за цялостно опрощение, заплата и обезщетение за фамилията му, в случай че бъде погубен. Причината той да бъде вербуван била, че „ Родината е в заплаха “. 55-годишният Нужин излежаваше присъда от 24 години затвор за ликвидиране, осъществено от него през 1999 година.

През август групата, вербувана от неговия затвор, пристигнала в окупираната Луганска област, където са образувани в щурмови отряди. Той разказва ролята им като „ пушечно месо “ и споделя, че всяко несъблюдение на заповеди би означавало бърза екзекуция. След това му е предоставено да извади трупове на мъртви бойци. По време на една такава интервенция той съумява да избяга и да се съобщи.

Пригожин е някогашен ресторантьор и непосредствен помощник на съветския президент Владимир Путин. Той сътвори групата „ Вагнер “ – компания за набиране на наемници, през 2014 година – само че обществено призна този факт едвам през септември.

Групата се появи за първи път в Източна Украйна през 2014 година, при започване на спора сред украинските сили и съветските проксита в Донбас, и от този момент взе участие в боевете в Сирия и няколко африкански страни.

След нахлуването през февруари няколко от нейните членове бяха упрекнати от Украйна в осъществяване на военни закононарушения.

Членовете на фамилията на Евгений Нужин обявиха, че са изпитали „ смут “ от очевидната му екзекуция.

Иля Нужин, синът на Евгений, удостовери пред Guardian в понеделник, че мъжът във видеото е негов татко, само че отхвърли да даде повече мнения, базирайки се на „ опасения за сигурността “.

В изявление за съветската правозащитна група Gulagu.net късно в неделя Иля Нужин сподели, че фамилията му е научило за гибелта на татко им посредством Telegram, което ги е „ ужасило “.

„ Цялото ни семейство беше обляно в сълзи, до момента в който гледахме видеото… Той беше погубен като животно “, сподели Нужин.

„ Има доста въпроси и се надявам да стигнем до дъното на това “, казра пред The Guardian Владимир Осечкин, началник на Gulagu.net, правозащитна група, фокусирана върху хипотетичните злоупотреби в съветската затворническа система. „ Украйна имаше отговорност към Нужин и той не трябваше да бъде разменян, поради заплахите, пред които беше изправен в Русия. “

Осечкин споделя, че всички признаци сочат присъединяване на „ Вагнер “ в убийството и сподели, че възнамерява да изпрати искане до съветските управляващи за започване на наказателно дело.

„ Вагнер “ не би могъл да извърши тази средновековна екзекуция без утвърждението на съветските служби за сигурност “, на мнение е Осечкин.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР