Ръководителят на британското външно министерство Доминик Рааб определя турската военна

...
Ръководителят на британското външно министерство Доминик Рааб определя турската военна
Коментари Харесай

Британия е разочарована от Турция, операцията й помага на Русия и Асад

Ръководителят на английското външно министерство Доминик Рааб дефинира турската военна интервенция в Сирия като помагаща на Русия и сирийския президент Башар Асад. Той изясни това в Камарата на общините на Народното събрание на Обединеното кралство, представен от БиБиСи.

" Това не са дейностите, които чакаме от съдружник , те са безразсъдни, контрапродуктивни и играят непосредствено в ръцете на Русия и режима на Асад ".

" Не мога да си показва обстановка, при която подобен непосредствен съдружник в НАТО да се държи по този метод . Това поражда угриженост за филантропични въпроси, за битка с тероризма. Трябва да изясним на нашите турски сътрудници и съдружници, че те би трябвало да се откажат от това ", изяснява Рааб.

Правителството на Обединеното кралство ще спре лицензите за експорт на оръжие за Турция на фона на опасенията по отношение на военната интервенция в Северна Сирия, заяви Даунинг Стрийт.
 Ердоган желае чиста от терористи част на Сирия, подготвена да одобри 1 млн. бежанци
Ердоган желае чиста от терористи част на Сирия, подготвена да одобри 1 млн. бежанци

Скоро праща 1 млн., а след това 2 млн. бежанци от Манбиж до границата с Ирак

Досега при интервенцията са убити десетки цивилни , в това време минимум 160 000 са избягали от региона , съгласно Организация на обединените нации.

Рааб изясни на депутатите, че държавното управление на Обединеното кралство прикани Турция да " упражнява оптималната въздържаност и да приключи тези едностранни военни дейности ".

" Мога да кажа на Парламента, че няма да бъдат издавани спомагателни лицензи за експорт в Турция за артикули, които биха могли да бъдат употребявани във военни интервенции в Сирия. "

Според дипломатическият сътрудник на БиБиСи Джеймс Ландейл, това не значи, че всички продажби на оръжия от Англия за Турция са спрени - износът може да продължи при действителен лиценз.

Обединеното кралство е лицензирало продажбите на военна техника в Турция на стойност над 1 милиард английски лири от 2013 година, съгласно Кампанията против търговията с оръжие.

Рааб съобщи и че не желае да връща задгранични бойци на " Ислямска страна " във Англия , само че за малолетните и сираците ще се обмисля.
 Русия патрулира сред сирийските и турските сили
Русия патрулира сред сирийските и турските сили

Офанзивата е " неприемлива ", Русия няма да допусне конфликти сред Турция и Сирия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР