Ръководителят на BMW M Франк ван Мил е уверен, че

...
Ръководителят на BMW M Франк ван Мил е уверен, че
Коментари Харесай

BMW-тата ще стават все по тежки

Ръководителят на BMW M Франк ван Мил е убеден, че в никакъв случай повече няма да има леки " М-ки ". Това частично се дължи на електрификацията и повишаването на броя на електронните съставни елементи. И точно заради тази причина в бъдещите модели ще има повече композитни материали - освен въглеродни нишки, само че и различни решения като материали, основани на естествени, а не на синтетични нишки.

" Всяка година колите стават все по-тежки и по-тежки - и за това има изцяло рационално пояснение. Не става въпрос единствено за увеличение на броя на електронните съставни елементи, само че и за утежняване на други елементи. Пример са креслата, които в този момент тежат към 40 кг повече от преди 20 години. "

Според ръководителя на BMW M Франк ван Миел, почитателите не би трябвало да чакат даже леки " М-ки ". " Теглото на новото M2 е 1 725 кг, т.е. по-малкото купе е единствено с 50 кг по-леко от по-голямото M4 Competition xDrive. С манията по електрификацията цифрите единствено ще порастват и ние ще компенсираме увеличената маса благодарение на композити.

Това са освен скъпи въглеродни нишки, само че и материали въз основата на естествени нишки. Тяхното произвеждане е по-малко нездравословно за околната среда, само че в това време биокомпозитите са малко по-тежки от карбона, само че по-леки от алуминия. Сега " растителна пластмаса " се употребява в спортния M4 GT4. От нея са направени предния похлупак, външните панели на вратите и детайли от така наречен бодикит.

Можем да използваме и други трикове. Например, да създадем батерийните кафези на електрическите коли част от силовата конструкция на каросерията. Тази класификация ще избегне междинните стадии под формата на модули и блокове, което също ще повлияе позитивно на общата маса. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР