Ръководителят на археологически комплекс “Калето“ в Мездра инж. Димитър Павлов

...
Ръководителят на археологически комплекс “Калето“ в Мездра инж. Димитър Павлов
Коментари Харесай

Инж. Димитър Павлов взе участие в дискусия за сътрудничество в областта на туризма

Ръководителят на археологически комплекс “Калето “ в Мездра инж. Димитър Павлов взе присъединяване в полемика на тематика „ Сътрудничество в региона на туризма “. Община Ботевград бе хазаин на втората среща от взаимната активност в региона на туризма сред общините Етрополе, Правец, Горна Малина, Елин Пелин, Своге, Мездра, Враца и Роман.
На първата среща, извършена на 24.07.2017г. бе разисквана тематиката за изработването на общ районен артикул и обрисувани основите за бъдещо съдействие сред общините.
Акцент на втората полемика „ Сътрудничество в региона на туризма “ бе построяването на районна туристическа уеб платформа и мобилно приложение. Обсъдени бяха оферти за създаване на взаимни туристически артикули и услуги, както и установяване обсега и идентичността на района. Участниците поддържаха концепцията за основаване на работна група от представители на общините, които да работят по основаването на съответни локални и унифицирани туристически артикули за привличане на повече гости в обитаемоте места.
В началото на срещата кметът на община Ботевград Иван Гавалюгов означи, че задачата на екипа му е да развие капацитета на Ботевград като атрактивна туристическа дестинация на районно и национално равнище. В тази връзка се прави изследване на опциите за предложение на туристически артикули, които да привлекат гости и да дават качествени благоприятни условия за отдих. Кметът подчертава, че триумфът на начинанието е обвързван със взаимоотношението с положителни сътрудници и че положителното съдействие е от основна значимост:
„ Именно по тази причина организираме обща среща, на която дружно да обсъдим опциите за съдействие и предложение на общи туристически артикули “, акцентира Иван Гавалюгов. Той добави, че близостта до София и опциите за допълнение на туристическото предложение са измежду преимуществата за разработване на общ районен артикул.
Представителите на общините обобщиха главните туристически обекти и дестинации в обособените райони и основаните уеб портали и обществени мрежи за популяризрането им.
Инж. Павлов означи, че най-посещаваните туристически обекти в община Мездра са: АК “Калето “, Черепишкия манастир, естествения феномен Ритлите и каменната черква „ Св. Никола “. Ръководителят на АК „ Калето “ означи, че сходно на скалните рисунки в с.Царевец и в останалите общини има голям брой неповторими обекти, които се нуждаят от в допълнение разпространение. Присъстващите регистрираха огромната посещаемост на локални хора и туристи на Фестивала на средновековните обичаи, обичай и просвета "Калето – Мездра “ и Националния фолклорен събор „ Де е българското “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР