Ръководителят на Апелативната специализирана прокуратура Даниела Попова е подала оставка,

...
Ръководителят на Апелативната специализирана прокуратура Даниела Попова е подала оставка,
Коментари Харесай

Даниела Попова, ръководител на Апелативната специализирана прокуратура, е подала оставка

Ръководителят на Апелативната профилирана прокуратура Даниела Попова е подала оставка, стана ясно на постоянното съвещание на Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет. Съдебните кадровици гласоподаваха молбата единомислещо и назначиха Попова за редови обвинител в същата прокуратура.

Попова подава оставка няколко месеца преди края на първия си мандат и в миг, в който профилираните съд и прокуратура към този момент са само способени да гледат така наречен корупционни каузи. Точката влезе като изключителна в дневния ред на Прокурорската гилдия - без претекстове и без спор. До избора на титулярен началник, поста на Попова краткотрайно поема заместникът ѝ - Николай Найденов.

Днес правосъдните кадровици образуваха дисциплинарно произвеждане против следователя Бойко Атанасов, който през последните години стана прочут с острите си рецензии към основния прокурор и с фразата си, че в държавното обвиняване и в следствения отдел към Градската прокуратура има " шпицкоманда “, която образува " каузи на трупчета " за шантаж на политици и магистрати. Дисциплинарката е по искане на градския прокурор на София Емилия Русинова. Защо - не стана ясно, само че пък настояването ѝ беше подкрепено - още веднъж единомислещо.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР