Ръководителят на Американската агенция за международно развитие (USAID), Марк Грийн

...
Ръководителят на Американската агенция за международно развитие (USAID), Марк Грийн
Коментари Харесай

Ураганът „Дориан” – ядрена бомба над Бахамите

Ръководителят на Американската организация за интернационално развиване (USAID), Марк Грийн е сравнил вредите от урагана Дориан на Бахамските острови с тези на нуклеарна бомба.

Грийн сподели, че е прелетял със аероплан над Бахамите, с цел да следи вредите, породени от бурята на Гранд Бахама и островите Абакос.

„ Дориан ” мина през Бахамите предходната неделя с категория от пета степен и с пориви напразно, достигащи до 300 км / ч.

За в този момент 43 души са открити като мъртви, само че се чака броят им да нарасне.

Премиерът Хуберт Минис назова загубата на живот „ пагубна и опустошителна “.

Маркъс Грийн сподели за организация Ройтерс: „ Бях изумен от природата на опустошенията. Има елементи от Абако и Бахамските острови, които не демонстрират огромни вреди. След това има скупчвания и общности, които са били опустошени, съвсем като че ли върху тях са паднали нуклеарни бомби. ”

USAID споделя, че работи с държавното управление на Бахамските острови за обезпечаване на незабавен заслон, здравна помощ, храна и вода.

Досега към 3 500 души са евакуирани в Насау. В събота круизен лайнер, пренасящ 1400 души, дебаркира в Ривиера Бийч, Флорида.

Длъжностните лица признаха, че Насау ще се бори да приюти всички хора, които се нуждаят от заслон.

Според Световната стратегия за храните на Организация на обединените нации към 70 000 души се нуждаят от храна и заслон. Островите имат население от към 400 000 души.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР