Ръководителят на Африканското командване на въоръжените сили на САЩ (Африком)

...
Ръководителят на Африканското командване на въоръжените сили на САЩ (Африком)
Коментари Харесай

Ръководителят на Африком се срещна с лидера на либийското ПНС

Ръководителят на Африканското командване на въоръжените сили на Съединени американски щати (Африком) военачалник Стивън Таунсенд дойде през вчерашния ден в Либия, с цел да се срещне с премиера на Правителството на националното единодушие (ПНС) Файез Сарадж, съобщи Агенция Франс Прес.

Медията се базира на Правителството на националното единодушие и на американското посолство в Триполи. "В рамките на съгласуването на дейности по отношение на развиването на обстановката в Либия Файез Сарадж се срещна в понеделник с военачалник Стивън Таунсенд, началник на Африком, и с посланика на Съединените щати в Либия Ричард Норланд ", съобщи Правителството на националното единодушие.

"Необходимо е да бъде комплициран завършек на военните дейности и да има завръщане към договарянията ", съобщи американското посолство в Либия.

Сарадж и Таунсенд се срещнаха в Зуара, крайбрежен град, ситуиран на 120 км западно от Триполи. Те разискаха координацията на дейностите на Правителството на националното единодушие и на Африком в битката против тероризма в границите на стратегическото съдействие сред Триполи и Вашингтон, се споделя в изказването на Правителството на националното единодушие.

Халифа Хафтар, мощният човек в Източна Либия, който разполага с поддръжката на Русия, Обединените арабски емирства и Египет, стартира през април предходната година атака против либийската столица Триполи. Правителството на националното единодушие, което разполага с военната поддръжка на Турция, означи съществени победи против Хафтар при започване на този месец и откри надзор върху цяла Северозападна Либия, което ознаменува неуспеха на офанзивата на Хафтар против Триполи.

Египет разположи танкове по границата си с Либия

Генерал Таунсенд прикани за преустановяване на огъня и за завръщане към политическите договаряния под егидата на Организация на обединените нации, се споделя в изказването на американското посолство в Либия. Той дойде в африканската страна няколко дни, откакто Африком разгласява "нови доказателства за интензивност на съветски военни самолети в либийското въздушно пространство ". Според Африком тези самолети са докарани в Либия в края на предишния месец и излизат и се приземяват от базите в Джуфра и Сирт (на 450 км западно от Триполи), където се изтеглиха силите на Хафтар след неуспеха на офанзивата им против Триполи.

Посланик Ричард Норланд съобщи, че тези "чуждестранни играчи " би трябвало да спрат "да подхранват спора " и да съблюдават оръжейното ембарго на Организация на обединените нации против Либия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР