Ръководителят на администрацията на Сумска област Дмитрий Живицки съобщава в

...
Ръководителят на администрацията на Сумска област Дмитрий Живицки съобщава в
Коментари Харесай

Обстрел по Сумска област от руската Брянска област

Ръководителят на администрацията на Сумска област Дмитрий Живицки оповестява в канала си в " Телеграм ", че съветски войски са се пробвали да пробият границата край град Середина-Буда, граничен на Брянска област на Русия. Украински медии оповестяват за пожари, зародили по границата. По-късно самият Живицки отхвърли да е имало опит за прекосяване на границата.

Обстрелът на този район от съветска територия продължава от сутринта. Около 5 попадения има в региона на Есмани. Около 70 детонации са чути в посока Бояро-Лежачи. За шест детонации се оповестява в региона на селището Сопич.

Руските медии обаче оповестяват за над 15 000, в това число и наемници, в котловината сред Северодонецк и Лисичанск. Информацията е на зам.-министър на вътрешните работи на обявилата самостоятелност Луганска национална република Виталий Киселев. Руските медии го цитират след негово изявление по Първи канал.

Според него главната задача на частите на въоръжените сили на Украйна край Лисичанск и Северодонецк е да унищожат инфраструктурата. Вчера той бил показал неразрешените муниции, открити в Рубижне, за които се твърди, че са били употребявани от наемниците.

Според Киселев евентуално на тези войски е било подредено да не отстъпват и да се бият до гибел, макар че високопоставените им командири са избягали от дълго време.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР