Ръководителят на 26-ата Национална антарктическа експедиция и директор на Българския

...
Ръководителят на 26-ата Национална антарктическа експедиция и директор на Българския
Коментари Харесай

Христо Пимпирев се завръща от Аржентина, където представи новата си книга

Ръководителят на 26-ата Национална антарктическа експедиция и шеф на Българския антарктически институт Христо Пимпирев се завръща на следващия ден, оповестиха от института.

Ден преди да отпътува от Буенос Айрес проф. Пимпирев е показал пред наши сънародници и аржентинската антарктическа общественост новата си книга "Антарктика - Студеният Юг ".

Гергана Лаптева е показала алманаха на старинни карти на ледения континент "Антарктида - Непознатата южна земя ", формиран в съавторство с проф. Пимпирев и проф. Любомир Иванов, осведомиха още от Българския антарктически институт.

Двете книги са били посрещнати с извънреден интерес и високо оценени, както от ветерани, по този начин и от настоящи откриватели на Антарктика от Аржентина и Уругвай, сред които и изпълнителния секретар на Организацията на страните от Антарктическия контракт Алберт Юберас и дългогодишния шеф на Аржентинската антарктическа стратегия доктор Мариано Мемоли, се споделя още в известието.

Заедно с Пимпирев в България се прибират и лекарят-дерматолог Николай Цанков, логистиците Драгомир Матеев и Христо Михайловски, кинооператорът Румен Василев и репортерът Живко Константинов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР