Ръководителката на Регионалното управление по образованието в Перник Ваня Коконова

...
Ръководителката на Регионалното управление по образованието в Перник Ваня Коконова
Коментари Харесай

МОН ще накаже ръководителя на РУО Перник заради сексуалното образование в 7-мо училище

Ръководителката на Регионалното ръководство по образованието в Перник Ваня Коконова ще бъде осъдена дисциплинарно, осведоми Българска национална телевизия. Причината за мярката е спор сред родители поради стратегия за полово обучение за четвъртокласници.
Зад програмата " Таралежи " стои неправителствената организация " П.У.Л.С. ", а като цяло родителите не са на едно мнение за нея. Всъщност, действителна опозиция има от Дима Ненчева, майка на четвъртокласник от 7-мо учебно заведение в Перник. Ненчева стопира детето си, тъй като то ѝ разказало, че негови съученици, които вървят на курса, му разказвали по какъв начин ги насърчават да се целуват.
" Като са ги срещнали какво съставляват половите органи, по какъв начин единият влиза в другия са им обяснявали, предиздвикали са ги да им нарисуват какво са разбрали. Фондацията написа, че са " за " Истанбулската спогодба ", изяснява Ненчева, която подала сигнал в прокуратурата.
Юлия Генадиева и Милена Василева, майки на други деца, които са ходели на курса, обаче са безапелационни, че Ненчева не приказва истината и няма никакви неща като целувки и изобразяване на полови органи. Те в действителност са удовлетворени от програмата и съжаляват, че тя ще бъде прекъсната. А източник на Actualno.com посочи, че де факто единствено Ненчева е срещу програмата.
В последна сметка от МОН стопираха образованието, само че с експлицитното конкретизиране, че няма разрешение от просветителното министерство за програмата на " П.У.Л.С. ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР