Ръководителката на регионалното правителство на Мадрид Исабел Диас Аюсо поиска

...
Ръководителката на регионалното правителство на Мадрид Исабел Диас Аюсо поиска
Коментари Харесай

Мадрид вика армията на помощ за борба с коронавируса

Ръководителката на районното държавно управление на Мадрид Исабел Диас Аюсо изиска през днешния ден помощ от армията за битка със засиленото разпространяване на ковид в испанската столица и към нея, съобщи Ройтерс.

В Мадрид броят на жителите с позитивни PCR проби за ковид са 187 045, съгласно в. "Ел Паис ", умрелите са 8999. За Испания данните са надлежно 640 040 инфектирани и 30 495 умряли.

Местните управляващи в Мадрид разпоредиха частична карантина в някои по-бедни региони, което провокира митинги през уикенда.

"Имаме потребност от помощ от армията за стерилизация... и с цел да подсилим локалната полиция и правоприлагане ", сподели Диас Аюсо на медиен брифинг, откакто се срещна с испанския министър-председател Педро Санчес в опит да понижи разпространяването на вируса в най-тежко засегнатата от болестта област на Испания.

Тя също по този начин изиска в Мадрид още веднъж да бъдат построени спонтанни лечебни заведения, каквато имаше на ледената пързалка в столицата. Преди към три месеца те бяха отстранени, когато Испания излезе от строгата карантина след понижаване на заразяванията.

В разгара на първата вълна на епидемията през март-април в Испания бяха ситуирани хиляди бойци, с цел да оказват помощ в напъните за битка с вируса.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР