Ръководителката на правния отдел към пирамидата на Ружа Игнатова OneCoin

...
Ръководителката на правния отдел към пирамидата на Ружа Игнатова OneCoin
Коментари Харесай

Юристката на Ружа Игнатова от OneCoin е екстрадирана в САЩ

Ръководителката на правния отдел към пирамидата на Ружа Игнатова OneCoin Ирина Дилкинска е екстрадирана в Съединени американски щати, където следва да бъде съдена.

Това оповестява американското Министерство на правораздаването в свое известие.

Дилкинска към този момент е получила обвинявания за присъединяване в незаконна скица за осъществяване на финансова машинация и за изпиране на пари. Всяко от двете обвинявания носи оптимално наказване от 20 години отнемане от независимост - ако българката бъде приета за отговорна.

Разследването в Съединени американски щати твърди, че има доказателства, че Дилкинска е помогнала за регистрирането на кухи компании, през които да се перат пари на OneCoin, както и е управлявала имущество, принадлежащо на " криптокралицата " Ружа Игнатова.

Какво твърди прокуратурата в Съединени американски щати:
През 2016-2017 година Дилкинска е " помогнала на съучастника Марк Скот - някогашен съсобственик в известна интернационална правна адвокатска фирма, да изпере към 400 млн. $ от приходите на OneCoin посредством серия от подправени капиталови фондове от Каймановите острови, ръководени от Скот ", твърди американската прокуратура. " Освен това, Дилкинска е употребила компания на име B&N Consult EEOD, която подвеждащо е разказана като " предлагаща консултантски услуги, поддръжка и софтуерни решения " на клиентите си и е генерирала 200 млн. евро през 2015-2016, с цел да прикрие прехвърлянето на милиони долари от хипотетични " вложения " към фондовете на Скот ", споделят още американските служби. " Всъщност B&N е била куха компания, която не е генерирала законни доходи, а е употребена от нея за изпиране на доходи на OneCoin ", настояват те.От Съединени американски щати настояват още, че когато през септември 2018 година българката е схванала за ареста на Марк Скот, тя е " изгорила уличаващи документи, изпратила е известие до Константин Ингатов (брат на Ружа Игнатова, б.р.) с линк към новинарска публикация за ареста и по-късно е написала няколко известия, включително " Виж това!!!!! ", " Нещо става!!!! ", " Ако това е правилно, нуждая се от мега юристите, за които (друг обвинен на име Франк Шнайдер) говореше ".
Самата Игнатова е в неопределеност от края на 2017 година и е в листата на най-издирваните нарушители на ФБР.

Според данните на Съединени американски щати - OneCoin е генерирал над 4 милиарда евро оборот и над 2,7 милиарда евро хипотетични облаги сред 2014 и 2016 година

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР