Ръководителката на европейската дипломация Федерика Могерини изрази съжаление вчера в

...
Ръководителката на европейската дипломация Федерика Могерини изрази съжаление вчера в
Коментари Харесай

ЕС удължава санкциите срещу Русия

Ръководителката на европейската дипломация Федерика Могерини изрази страдание през вчерашния ден в Люксембург за неналичието на прогрес в осъществяването от Москва на споразуменията за преустановяване на боевете в Източна Украйна, което е изискване за повдигане на икономическите наказания на Европейския съюз, съобщи Франс прес. Лидерите на страните в Европейски Съюз би трябвало да решат в четвъртък, на срещата в Брюксел, дали ще удължат тежките стопански наказания, наложени през 2014 година, на които Москва отвърна с ембарго над западните храни, написа " Пик ". 

" Не е загадка. Вдигането на глобите е обвързвано с осъществяване на Минските съглашения. Но няма никакъв резултат, за жалост ", сподели Могерини на конференция след среща с външните министри на страните в Европейски Съюз. " Санкциите не са самоцелни. Те са инструмент, а не цел ", акцентира висшият представител на Европейски Съюз за външната политика и сигурността. Санкциите са наложени на съветски банки, отбранителни компании и петролни компании и не разрешават на европейците да вършат финансови вложения в Русия. 

Те бяха наложени през лятото на 2014 година, в разгара на рецесията в Украйна, няколко месеца откакто Русия анексира Крим и проруските бунтовници започнаха нахлуване в Източна Украйна, припомня Агенция Франс Прес.

Освен това Европейски Съюз наложи наказания на близо 150 души, в това число доближени на съветския президент Владимир Путин. Техните активи в европейски банки са блокирани и те нямат право на визи за Европейски Съюз. Тежките наказания тровят връзките сред Брюксел и Москва, отбелязва Агенция Франс Прес. Новото популистко държавно управление на Италия желаят глобите да бъдат анулирани.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР