Ръководителите от Г-7 на срещата си във френския град Биариц

...
Ръководителите от Г-7 на срещата си във френския град Биариц
Коментари Харесай

Лидерите от Г-7 се разбрали да засилят диалога с Русия, но че е прекалено рано да я приемат отново

Ръководителите от Г-7 на срещата си във френския град Биариц са се разбрали да засилят разговора и координацията с Русия, изключена от групата след анексирането на Крим през 2014 година, само че съгласно тях е прекомерно рано да я одобряват още веднъж в Г-8. Това съобщил в неделя за Агенция Франс Прес дипломатически източник.

Седмината водачи, измежду които Еманюел Макрон и Доналд Тръмп, са заели тази позиция нощес на вечерята при започване на тридневния конгрес, посочи източникът.

" Те са се споразумели по концепцията Г-7 да ускори разговора и координацията с Русия по сегашните рецесии, само че са отбелязали, че е прекомерно рано да се върнат руснаците на масата ", добави дипломатическият източник.

В навечерието на срещата в Биариц Доналд Тръмп се изрече в поддръжка на възобновяване на Г-8 и завръщането на Русия.Той сподели, че е допустимо да предложения Русия да се причисли към идната среща на Г-7 следващата година, когато той ще бъде хазаин на форума, съобщи Асошиейтед прес.

На работната закуска с английския министър председател Борис Джонсън преди началото на днешните полемики в Биариц Тръмп уточни, че мисли да предложения съветския президент Владимир Путин. Русия беше член на така наречен Г-8, само че беше отстранена през 2014 година след съветската инвазия в Украйна.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР