Ръководителите на UBS се опитаха да уверят инвеститорите в сряда,

...
Ръководителите на UBS се опитаха да уверят инвеститорите в сряда,
Коментари Харесай

UBS обеща на инвеститорите, че поглъщането на Credit Suisse ще се изплати

Ръководителите на UBS се пробваха да уверят вложителите в сряда, че най-голямата банка в Швейцария може да направи непредвиденото си усвояване на швейцарския съперник Credit Suisse да работи и да се изплати на своите акционери.

Докато разказва най-голямото избавяне на банка след световната финансова рецесия като крайъгълен камък за промишлеността и огромно предизвикателство за банката, ръководителят Колм Келехер сподели на акционерите на UBS, че това също значи „ ново начало и големи благоприятни условия пред обединената банка и за швейцарците финансов център като цяло “.

Миналия месец швейцарските управляващи оповестиха, че UBS ще купи Credit Suisse посредством обединение, с цел да спре по-нататъшните банкови разтърсвания, откакто по-малкият заемодател беше на ръба на колапса.

След приключване на депозити, швейцарското държавно управление се обърна към UBS, която се съгласи да купи Credit Suisse за 3 милиарда швейцарски франка (3.3 милиарда долара), а алпийската страна даде повече от 200 милиарда франка поддръжка и гаранции.

Келехер сподели на събранието на акционерите на банката в Базел, че UBS е уверена в способността си да ръководи сполучливо интеграцията на Credit Suisse и че обединената банка ще остане добре капитализирана.

Вярваме, че договорката е финансово привлекателна за акционерите на UBS “, сподели той.

Набързо проведеното избавяне освен разгневи и обезпокои акционерите на двете банки, само че и мнозина в Швейцария.

Проучване на компанията за политически проучвания gfs.bern откри, че болшинството от швейцарците не поддържат договорката, която ще сътвори финансова институция с активи, двойно повече от годишното икономическо произвеждане на страната.

Тъй като акционерите показаха разочарованието си от това, че са държани в незнание, като един от тях го назова „ засегнатост “, някои показаха опасения по отношение на евентуални загуби на работни места и неподходящото влияние на новата гигантска банка върху конкуренцията.

Заместник-председателят Лукас Гевилер се опита да потуши тези страхове, като сподели, че има към 250 банки в страната и затова задоволително конкуренция.

Той също по този начин сподели, че е прекомерно рано да се спекулира за работни места преди „ херкулесовата задача “ по сливането да е завършила, което той чака да се случи в границите на няколко месеца.

В неделя швейцарският всекидневник Tages-Anzeiger цитира неназован старши управител на UBS, който споделя, че работната мощ на комбинираната група може да се свие с 20 – 30%.
Всички варианти на маса
Гевилер сподели също, че „ всички варианти са на масата “ във връзка с вътрешния бизнес на Credit Suisse, който ще продължи да работи под остарялата си марка в Швейцария в обозримо бъдеще.

Акционерите се прицелиха и в пакетите от заплати и бонуси на ръководителите, което направи Ралф Хамерс най-добре платения основен изпълнителен шеф в Швейцария през 2022 година

За разлика от по-малкия си съперник, UBS поддържа постоянен курс. Тя регистрира чиста облага от 7.6 милиарда $ за 2022 година и мощни притоци в ръководството на благосъстоянието, водещото поделение на компанията.

Търсейки по какъв начин да се оправи с голямата задача да интегрира Credit Suisse, чийто триумф зависи от Швейцария, UBS към този момент направи първите стъпки. Миналата седмица банката разгласи, че е наела още веднъж Серджо Ермоти като основен изпълнителен шеф, с цел да управлява огромното усвояване – неочакван ход, с цел да се възползва от опита на швейцарския банкер при възобновяване на банката след международната финансова рецесия.

Обръщайки се към акционерите за финален път като основен изпълнителен шеф, Хамерс призна, че сливането слага нови цели за банката, което е довело до смяна на нейното управление.

„ Придобиването на Credit Suisse ще бъде огромно предизвикателство “, сподели Хамерс, като в същото време цитира ръководителя на банката в изтъкването на новите благоприятни условия.

Очаква се да се сътвори бизнес с повече от 5 трилиона $ общо вложени активи “, сподели той.

В сряда акционерите на UBS преизбраха Келехер за ръководител, както и всички съществуващи членове на Борда на шефовете, и утвърдиха обезщетенията за тях и за банковите ръководители.

Сряда беше и първият формален ден на Ермоти още веднъж на работа, макар че той не участва на срещата.

Това пристигна ден откакто ръководителите на Credit Suisse се изправиха пред личните си акционери, а ръководителят Аксел Леман се извини, че е довел банката до ръба на банкрута.

Изправен пред възходящите рецензии, финансовият регулатор на Швейцария отхвърли виновността за краха на Credit Suisse, като сподели, че е реагирал бързо, като вместо това прикани за повече пълномощия, с цел да търсят дейно отговорност от кредиторите.

Във вторник Reuters също заяви, че централната банка на Англия е одобрила поглъщането от UBS на Credit Suisse във Англия, основен пазар за швейцарските кредитори, надпреварващи се да сключат избавителната договорка.

UBS също по този начин си обезпечи краткотрайна зелена светлина от антитръстовите регулатори на Европейския съюз, с цел да приключи придобиването на Credit Suisse, само че въпреки всичко ще би трябвало да изиска позволение според разпоредбите на Европейски Съюз за сливания, сподели Европейската комисия.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР