Ръководителите на страните членки на Г-7 приканиха Русия да спре

...
Ръководителите на страните членки на Г-7 приканиха Русия да спре
Коментари Харесай

Г-7 натиска Русия да спре дестабилизиращите си действия

Ръководителите на страните членки на Г-7 приканиха Русия " да спре дестабилизиращите си дейности ", в това число намесите в демократичните системи на други страни, да зачита човешките права и " да потърси сметка " от виновниците за хакерски атаки от нейна територия, осведоми " Ройтерс ".

" Призоваваме Русия незабавно да проверява, да изясни безапелационно и да показа безапелационни уточнения за потреблението на химически оръжия на нейна територия, да постави завършек на систематичното угнетяване на гражданското общество и самостоятелните медии , а също по този начин да откри и да потърси сметка от тези, които, намирайки се в границите ѝ, водят офанзиви посредством стратегии, изискващи откуп ", декларират в декларацията си държавните и държавни ръководители на Съединени американски щати, Англия, Франция, Германия, Италия, Канада и Япония.

" Потвърждаваме интереса си към постоянни и предсказуеми връзки с Русия и ще продължим да се ангажираме (с Русия) там, където има области от съвместен интерес. Потвърждаваме апела си Русия да приключи дестабилизиращото си държание (...), в това число интервенция в демократичните системи на други страни, както и (призоваваме) за осъществяване на нейните интернационалните отговорности в региона на правата на индивида ", се добавя в изказването.

По-късно говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова разяснява взаимното изказване на страните от Г-7, като уточни, че предвидимостта на Руската федерация била потвърждавана от години и зависела от страните от Г-7 .

" Страните от Г-7 одобриха взаимно изказване, в което, с изключение на обичайния апел към Русия да спре дестабилизиращото държание, има и един забавен аспект. Седморката изрази заинтригуваност към " постоянни и предсказуеми " връзки с Руската федерация ", написа тя в своя канал в " Телеграм ".

" По-рано те обявиха, че Русия би трябвало да бъде по-стабилна и предсказуема. Сега тази задача се смята за сфера на взаимните връзки, т. е. зависеща от всички страни. Като се има поради, че нашата предсказуемост е доказана от години и каузи, топката е в полето на Г-7, която не може да се похвали с доста в тази сфера ", акцентира съветската дипломатка.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР