Ръководителите на Северна и Южна Корея Ким Чен Ун и

...
Ръководителите на Северна и Южна Корея Ким Чен Ун и
Коментари Харесай

Двете Кореи сложиха край на войната

Ръководителите на Северна и Южна Корея Ким Чен Ун и Мун Чже Ин в действителност оповестиха прекратяването на войната, заяви представител на президентската администрация в Сеул след срещата на двамата през вчерашния ден.
Ким Чен Ун и Мун Чже Ин организираха в сряда в Пхенян втори кръг договаряния. Разговорите се състояха в постройката на държавната резиденция за високопоставени посетители "Пекхвавон ", където е отседнал президентът на Южна Корея.
Лидерите на двете Кореи сложиха подписите си под заключителния документ, след което позираха за фотографите със стиснати ръце.
Главната тематика, която беше разисквана по време на договарянията, е опцията за обновяване на разговора сред КНДР и Съединени американски щати и обвързваният с това въпрос за денуклеаризация на полуострова, а също проблемите на сигурността и нормализацията на двустранните връзки.
Южнокорейският президент Мун Чже Ин разгласи по време на конференцията след края на срещата на върха в Пхенян, че чака водачът на КНДР Ким Чен Ун да посети Сеул до края на 2018 година, предава ТАСС. Пресконференцията беше излъчена онлайн.
Според Мун една сходна аудиенция ще повлияе позитивно на развиването на двустранните връзки. "В случай, че не възникне нещо непредвидено, визитата би трябвало да се реализира до края на тази година ", означи президентът на Република Корея. Според него тази аудиенция ще бъде "повратен миг в междукорейските връзки ".
Ким удостовери, че има желание да посети столицата на Южна Корея в "най-близко време ".
Южна и Северна Корея се споразумяха още да работят дружно за основаването на обща военна комисия за решение на казуса с определяне на взаимно доверие, гласи подписаното в Пхенян съглашение сред министрите на защитата на двете страни.
"Двете страни взеха решение съответно да обсъдят и урегулират въпросите, свързани със основаването и работата на взаимна военна комисия на Юга и Севера ", гласи документът. Мерките за подсилване на доверието също по този начин ще включват по-нататъшно определяне на линии за директна връзка сред шефовете на въоръжените сили на двете страни.
Също по този начин Пхенян и Сеул се схванаха в крайграничните региони около Жълто и Японско море, от южнокорейския остров Токчокто до севернокорейския Тхончхон, да се сътвори линия с широчина към 80 км. В тази зона ще бъдат неразрешени артилерийските стрелби и военноморските учения.
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп приветства в туитър съглашението сред КНДР и Южна Корея. Тръмп поддържа уговорките на Ким за нуклеарно разоръжаване, в това число и затваряне на нуклеарен полигон и допускане на интернационалните наблюдаващи в КНДР.
Лидерите на двете Кореи Мун Чже Ин (вляво) и Ким Чен Ун сложиха подписите си под заключителния документ, с който на процедура поставят завършек на положението на войната сред Южна и Северна Корея. Те водиха война през 1950-1953 година само че имат единствено помирение, а не и кротичък контракт

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР