Ръководителите на над двадесет компании, основно в сектори, които са

...
Ръководителите на над двадесет компании, основно в сектори, които са
Коментари Харесай

Изпълнителни директори започнаха да свиват възнагражденията си, за да понижат щетите върху бизнеса

Ръководителите на над двадесет компании, главно в браншове, които са мощно наранени от пандемията от ковид и/или от ограниченията, наложени против нея, са почнали да се отхвърлят от чати от възнаграждението си, съобщи Bloomberg. Сред тях са бизнеси от сферите на туризма, въздухоплаването и производството на първокласни артикули.

" Пониженията на някои заплащания са направени като част от общите ограничения за справяне със срутва на някои промишлености, само че други са доброволни, като знак на взаимност със чиновниците на фирмите ", показват от Zero Hedge.

Най-сериозно е свиването на възнагражденията измежду самолетните компании, като да вземем за пример заплатите на управителния състав на тайванските авиолинии, които ще се намалят с една четвърт в идващото полугодие. Тези в Сингапур, Израел, Нова Зеландия, Австралия, Англия и на други места също са прибегнали до такава мярка.
 Най-големите авиопроизводители се борят с ковид
Най-големите авиопроизводители се борят с ковид

Целият бранш е изправен пред рецесия

В случая на американската United, двама чиновници ще се откажат от заплатите си въобще доникъде на 2020 година, а основният изпълнителен шеф на JetBlue Робин Хейс ще получава 80% от предходното си заплащане. Гари Кели, който оглавява Southwest, ще получава 90% от размера на досегашната си заплата.

" Винаги, когато основните изпълнителни шефове желаят от чиновниците си жертви, първият въпрос е: " А вие изпитвате ли болката? ", сподели основният изпълнителен шеф на консултантската maslansky + partners Майкъл Маслански. " Единственият метод да осъществиш огромни съкращения е като водиш посредством образец. "

Пощите в Сингапур също замразиха заплащанията на управителния си личен състав. Аржентинската Helloworld Travel също ще прекрати изплащането на хонорари на мениджърите си, а Webjet ще ги редуцира с до 30%.
 Коронавирусът докара до загуба производителя на бира Corona
Коронавирусът докара до загуба производителя на бира Corona

Затова бонусите на основния изпълнителен шеф Карлос Брито ще бъдат орязани

Главният изпълнителен шеф на Anheuser-Busch InBev (която създава бира Corona, чиито продажби предстоящо спаднаха през последните месеци) Карлос Брито няма да получи
бонусите си за второто полугодие на предходната година. " Ако притежаваш пекарна и не направиш никакви пари през едната година, не получаваш бонус - това е същото ", сподели той. " След една неприятна година се виждат водачите, които се възползват от ситуацията. "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР