Ръководителите на Meta Platforms са силно фокусирани върху ангажирането на

...
Ръководителите на Meta Platforms са силно фокусирани върху ангажирането на
Коментари Харесай

Meta разработва „кукички“ за задържане на хората в Threads

Ръководителите на Meta Platforms са мощно фокусирани върху ангажирането на потребителите в новото приложение Threads, което се стартира като съперник на Twitter. В последните седмици новата платформа загуби половината от потребителите си, които се причислиха в бурните първи дни от стартирането ѝ в Съединени американски щати и други пазари, сподели изпълнителният шеф Марк Зукърбърг на чиновниците в четвъртък.

Задържането на консуматори в текстово основаното приложение е по-добре от упованията на ръководителите, макар че „ не е съвършено “, сподели Зукърбърг, говорейки пред вътрешната общественост на компанията, аудиото от което е било чуто от Reuters.

Очевидно е, че в случай че имате повече от 100 милиона души, които са се записали, в идеалния случай би било ужасно, в случай че всички или даже половината от тях останат. Все още не сме стигнали tam “, сподели той.

Зукърбърг счита отпадането на хора за „ обикновено “ и чака ангажирането да нарасне, защото компанията прибавя повече функционалности към приложението, в това число десктоп версия и функционалност за търсене.

Meta обмисля да добави повече „ кукички за задържане “, с цел да примами потребителите да се върнат към приложението, като „ се увери, че хората, които са в приложението Instagram, могат да виждат значими тематики “, сподели основният продуктов шеф Крис Кокс.

Говорител на компанията отхвърли да разяснява срещата.

Коментарите на ръководителите идват ден, откакто Meta удиви вложителите с розова прогноза за напредък на приходите – знак за завръщане на компания, която беше изправена пред бездънен песимизъм по отношение на големите си разноски за метавселената предходната година и рекламните доходи.

Позитивните настроения изпратиха акциите на Meta с 8% нагоре в четвъртък.

Зукърбърг сподели на чиновниците по време на онлайн срещата, че работата на компанията върху технологията за разширена и виртуална действителност, която ще зарежда метавселената, „ не е доста по-напред с графика, само че е напът “.

Meta, добави той, трябваше да стартира да влага в тази работа преди съперниците, като Apple, Гугъл и Microsoft, като се има поради техният дълготраен опит в построяването на операционни системи за съществуващи артикули.

По този метод ще разполагаме с всички принадлежности, когато пристигна най-хубавото време “, сподели Зукърбърг, прогнозирайки, че всеобщото приемане на технологиите на метавселената ще се случи през 2030 година

Зукърбърг и Кокс подчертаха и стартирането от компанията този месец на модел с изкуствен интелект, наименуван Llama 2, който беше възложен гратис за комерсиална приложимост на всеки разработчик, чиито услуги имат по-малко от 700 милиона консуматори.

Моделът е получил повече от 150 000 поръчки за евакуиране през седмицата след стартирането му, сподели Кокс.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР