Ръководителите на ФБР, ЦРУ и Агенцията по национална сигурност на

...
Ръководителите на ФБР, ЦРУ и Агенцията по национална сигурност на
Коментари Харесай

Американските разузнавателни служби смятат китайските смартфони за заплаха за сигурността


Ръководителите на ФБР, Централно разузнавателно управление на САЩ и Агенцията по национална сигурност на Съединени американски щати предлагат на американците да не употребяват смарт телефоните на китайските компании Huawei и ZTE, защото считат, че те са опасност за сигурността.

Според Си Ен Ен ръководителите на трите организации са изразили това свое мнение по време на чуванията пред специфичния комитет по разузнаването на Сената и на Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати.

В рамките на едно от съвещанията сенаторът републиканец Том Котън е предложил на главата на ФБР Кристофър Рей, на шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ Майкъл Помпео и шефа на АНС Даниел Коутс да подвигат ръката си, при положение, че считат за целесъобразно сънародниците им да употребяват продуктите на горепосочените китайски компании. Никой от тях обаче не е дал отговор на това искане.

По мнението на Рей допускането на компании „ подчинени на непознати държавни управления “ в телекомуникационната инфраструктура на Съединени американски щати е прекомерно рисковато.

„ Това основава причина за злонамерени промени или обири на информация. Създава и условия за скришен шпионаж “, цитира малкия екран думите на Рей пред комисията.

БГНЕС напомня, че по-рано американският телекомуникационен колос Verizon Communications ( „ Веризон комюникейшънс “ ) отхвърли да продава смарт телефоните на Huawei. Според „ Блумбърг “, решението на компанията е било взето под напън от държавното управление на Съединени американски щати, което подозира производителя в съдействие с китайските разследващи служби. Според американските чиновници, на смарт телефоните на тази компания могат да бъдат конфигурирани стратегии, които спомагат за противозаконното следене на потребителите. Преди това AT & T взе аналогично решение по същата причина. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР