Ръководителите на 145 фирми поискаха да се приемат закони за

...
Ръководителите на 145 фирми поискаха да се приемат закони за
Коментари Харесай

Шефове на фирми поискаха от Конгреса на САЩ да вземе по-строги мерки за огнестрелните оръжия

Ръководителите на 145 компании желаеха да се одобряват закони за по-строга регулация на притежанието на огнестрелни оръжия в Съединени американски щати, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Агенция Франс Прес.

В писмо до американския Сенат шефовете на американски компании и компании с огромни търговски ползи в Съединени американски щати, измежду които са Туитър, Юбър и Леви Строс, показват безпокойствие от "кризата в публичното опазване на здравето ", която постанова незабавни дейности. Бездействието е неприемливо, споделят те, споменавайки при започване на писмото си нападенията в Ел Пасо и Дейтън, където бяха убити надлежно 22 и 9 души.

Шефовете на компании упорстват Конгресът на Съединени американски щати да одобри две ограничения: инспекция на предишното на искащите да купят "каквито и да е оръжия " и въвеждането на опция за конфискуване на оръжията на лица, считани за рискови от околните им. Тези оферти са смислени и необятно се поддържат от обществеността в Съединени американски щати, показват шефовете на компании. "Ето за какво приканваме Сената на Съединени американски щати да застане паралелно с американците и да предприеме дейности ", пишат те в обръщението си, оповестено в редица американски медии.

През 2017 година в Съединени американски щати са регистрирани към 40 000 смъртни случая от огнестрелни оръжия, към половината от които са самоубийства.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР