Ръководителите на 114 епископални конференции от цял свят и представители

...
Ръководителите на 114 епископални конференции от цял свят и представители
Коментари Харесай

Започна конференция за превенция на сексуалното насилие, извършвано от духовници

Ръководителите на 114 епископални конференции от целия свят и представители на разнообразни духовни организации се събраха през днешния ден във Ватикана, с цел да потърсят метод да се постави завършек на най-големия скандал, разтърсвал Католическата черква.
30 години след първите разкрития за полови похищения в църквата в Ирландия и Австралия, последвани от самопризнания на жертви в Съединените щати, а по-късно и по целия свят, Папа Франциск разгласи, че би трябвало да се вземат незабавни ограничения.

Папа Франциск: Време е всички ние, ръководителите на Църквата, да потърсим метод да се надигнем против това злочинство, което раздира нас и обществото. Не е задоволително просто да заклеймим закононарушенията.
Самият Понтиф беше упрекнат, че прикрива похищения, за които е бил наясно. Да се пребори с тази порочна процедура на Католическата черква, беше измежду поръчките на Папата, откакто беше определен. Смята се, че броят на жертвите надвишава 10 хиляди, а данни за принуждение има за повече от 50 години обратно. Най-много са записаните случаи в църкви, учебни заведения и спортни клубове.

Кардинал Луис Тагле, Католическа черква във Филипините: Спомените за принуждение са нанесли прекомерно дълбоки рани,спомени които всички тези почтени жертви с години са носели със себе си.
В навечерието на конференцията, в Гданск група мъже унищожиха паметника на духовник, за който има десетки свидетелства за полово принуждение над деца. Става дума за фамозния в страната отец Хенрик Янковски, подкрепял придвижването " Солидарност " и водача му Лех Валенса в битката с комунистическия режим.

Днес папа Франциск целуна ръцете на водач на полското придвижване " Без боязън ", което се бори против насилието в цъкрвата. Самият мъж като дете е бил неведнъж обект на принуждение от страна на духовници.

 Католическата черква разисква във Ватикана казуса с педофилията Католическата черква разисква във Ватикана казуса с педофилията
Епископи и кардинали от целия свят се включиха в невиждана конференция във Ватикана. Събитието е отдадено на казуса с педофилията в римокатоличе...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР