Ръководители на ПАО „ЛУКОЙЛ“, сред които вицепрезидентът по Нефтопреработка, нефтохимия

...
Ръководители на ПАО „ЛУКОЙЛ“, сред които вицепрезидентът по Нефтопреработка, нефтохимия
Коментари Харесай

„ЛУКОЙЛ“ представи своята Екологична програма в България

Ръководители на ПАО „ ЛУКОЙЛ “, измежду които вицепрезидентът по Нефтопреработка, нефтохимия и газопреработка господин Рустем Гималетдинов, се срещнаха през днешния ден в Бургас с представители на локалната администрация, държавните органи, природозащитни организации, бургаската академична и културна общност, депутати и публицисти в Експозиционен център „ Флора “, с цел да показват корпоративната стратегия обменят отзиви и хрумвания за съдействие в региона на опазването на околната среда.

Своите стратегии и планове в региона на опазването на околната среда показа и Община Бургас. Интегрираният пореден метод в ръководството е ориентиран към възстановяване на качеството на живот в града, като плануваните ограничения обгръщат всички секторни политики: сила, превоз, градско обмисляне и инфраструктура.


Българските сдружения от Групата „ ЛУКОЙЛ “ поддържат високи корпоративни стандарти в региона на екологията, при цялостно съблюдаване на условията на европейското и българското законодателство. В „ ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас” е реализирано доста понижаване на нездравословните излъчвания, с индикатори за сигурност и надеждност на оборудването измежду най-високите в нефтопреработвателния отрасъл в Европейски Съюз. Реконструирани са всички съществени съоръжения в рафинерията и са издигнати 13 нови обекта. С въвеждането в употреба на новия комплекс за хидрокрекинг на гудрон е реализирана неповторима дълбочина на преработката от 90%.


Модернизацията на нефтопреработвателните мощности разрешава на пазара да се оферират горива от ново потомство с по-високи експлоатационни индикатори и щадящи околната среда. В края на март тази година „ ЛУКОЙЛ “ първи в Русия предложи на пазара горивото ЕКТО-100, което доста усъвършенства разхода на гориво и понижава нездравословните излъчвания. Скоро се чака ЕКТО-100 да се появи и на европейския пазар.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР