Ръководители на Боинг се извиниха на семействата и на роднините

...
Ръководители на Боинг се извиниха на семействата и на роднините
Коментари Харесай

Боинг се извини на роднините на загиналите и на самолетните компании

Ръководители на " Боинг " се извиниха на фамилиите и на роднините на починалите при самолетните произшествия с новия пътнически аероплан 737 Max в Индонезия и Етиопия. Американският производител на самолети се пробва да си възвърне доверието на регулаторите, водачите и на международната общност, осведоми АП.
 Срив от 56% в доставките на
Срив от 56% в доставките на " Боинг " за месец май

Американската компания е доставила едвам 30 самолета

Изпълнителният шеф на " Боинг " Кевин Макалистър съобщи пред публицисти на авиошоуто в Париж, че " ние доста съжаляваме за загубата на човешки живот " при злополуките на Lion Air през октомври 2018 година и на Етиопските авиолинии през март. При двете произшествия починаха общо 346 души.

Макалистър също се извини на самолетните компании за приземяването на всички модели самолети 737 Max по света, както и на пътуващите през лятото. Той акцентира, че " Боинг " работи крепко, с цел да разбере какво се е объркало , само че не сподели по кое време ще бъдат върнати самолетите в небето.

Други ръководители на американската компания също подчертаха, че компанията ще се концентрира върху сигурността и сервираха съболезнования на фамилиите на починалите.
 IATA чака самолетът на
IATA чака самолетът на " Боинг " 737 MAX да се върне в небето от август

Самолетът беше партерен в целия свят през март

Днес международният авиационен хайлайф се събира на мероприятието в Париж , където ще бъдат показани бойни самолети, ракети, електрически самолети, безпилотни таксита и друга съвременна техника.

Припомняме, аероплан 737 Max на Етиопските авиолинии катастрофира малко след излитането си на 10 март . Всички 157 души на борда починаха. Това беше втората злополука с новия аероплан 737 Max за по-малко от пет месеца, което принуди страните да приземят този модел самолети.

Първата злополука с новия аероплан се случи в Индонезия през октомври 2018 година , когато аероплан на Lion Air катастрофира в Яванско море. Загинаха всички 189 души на борда.

В момента са приземени 387 самолета 737 Max.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР