Ръководители на 23 осведомителни агенции, сред които БТА, участващи в

...
Ръководители на 23 осведомителни агенции, сред които БТА, участващи в
Коментари Харесай

23 медийни агенции подписаха Харта за толерантност

Ръководители на 23 информационни организации, измежду които Българска телеграфна агенция, участващи в Световната държавна среща на върха в Дубай, през днешния ден подписаха " Харта на осводемителните организации за приемливост ".

В документа се акцентира, че подписалите го ще се стремят правилата на толерантността да заслужат непрекъснато отразяване от медиите, за реализиране на спокойно взаимно битие сред хората от разнообразни религии, секти, доктрини, идеологии и всевъзможни други разлики, съобщи Българска телеграфна агенция.

За тази цел организациите се ангажират да засилят медийното наличие, обвързвано с търпимостта и да си обменят вести, фотоси, видео и други журналистически материали за начинания и планове, целящи укрепването на полезностите и правилата на приемливост, за културни и обществени стратегии, допринасящи построяването на толерантни общества.

Под документа сложиха подписите си генералните шефове на национални информационни организации на страни от Близкия изток, Европа, Азия и Латинска Америка.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР